Histaminum 15ch

арт. № 432
Histaminum 15ch
Histaminum е хомеопатично лекарство, известно  със своите лечебни свойства при алергия....
всички продукти от:
Boiron →

възможност за:

Консултация с маг. фармацевт

Проверка на пратката

Връщане до 7 работни дни

3,83 лв.

в наличност

Хомеопатични щамове средство Histaminum обикновено са получени от растителен или животински  материал. Това са хистидини, незаменими аминокиселини, които са включени в синтеза на протеини на живите организми.

Слънчева   алергия

Histaminum  се препоръчва в случай на алергия към слънцето. Лекарството е подходящо  както като превантивно лечение  така  и за  лечение на проблема. В някои случаи   алергия се проявява след кратко излагане на слънчева светлина, появяват  се  червени петна, които постепенно избледняват   на сянка. Това  е слънчевата уртикария. Други хора, особено млади жени имат алергични реакции, които се появяват само след продължително излагане. Обривите  са леко повдигнати и червени. . И в двата случая   хомеопатично лекарство Histaminum помага за облекчаване на сърбежа и лекува обрива.

Други индикации

Histaminum е ефективно средство за защита  и  винаги може да се използва срещу кожни проблеми  дължащи  се на алергична реакция. Ако човек страда от ухапвания от насекоми или директен контакт с алергени, Histaminum ще облекчи сърбеж, паренето и отока на кожата. Също така се препоръчва за алергични реакции към пчелни ужилвания. Histaminum е  идеалното средство за проблеми при  астма. Това е ефективен начин да се помогне на тези пациенти да се облекчат   дихателните  им  пътища, намаляване на проблемите на запушване на носа. Накрая, Histaminum се  използва  също така в случай на алергия, поради непоносимост към храни. Лекарството може да се прилага за лечение на обриви, подуване и зачервяване и за облекчаване на стомашни разстройства.

Препоръчителна доза в случай на слънце алергия
При пациенти, които не понасят продължително излагане на слънце, се препоръчва като профилактика Histaminum 9 CH по 5 гранули за доза. Препоръчително е лечението  да се започне  в началото на лятото,   Пелетите   трябва  да  се  вземат 4 пъти дневно. Дозите са същите при лечебно третиране. При индивиди с слънчева  уртикария, разреждания  9 CH 15 CH са  подходящи  да помогнат на кожата да свикне с радиацията. Гранулите се   вземат  1 път  седмично.
Препоръчителна доза в случай на други алергични реакции
Ако алергичните  реакции се дължат на храна, трчбва   да  се  вземе Histaminum 9 CH, по 3 гранули сутрин, обед и вечер. По същия начин,  независимо дали има    ухапване от насекоми или  непоносимост, се препоръчва Histaminum 7 CH  по 2 пелети за доза. Гранулите се вземат в началото на симптомите, на всеки 5 минути, докато състоянието се подобри.

Асоциирани; Apis Arsenicum Албум Mellifica Arundo Donax Календула Bovista Gigantea Dolichos Pruriens бухалковиден плаун Natrum Muriaticum Фенобарбитал Полени Lung Хистаминът Pulsatilla сабадила Сяра Urtica URENS

Производиел; LABORATOIRES BOIRON, Франция

Свързани продукти