Козметика

Hypericum perforatum 30ch

арт. № 447
Възможност за:
Консултация с фармацевт
Проверка на пратката
Връщане до 7 работни дни
Производител: Boiron

Жълтия кантарион се използва в  лечението  на  депресия. Основните показания на това лекарство с множество свойства  са често срещани  травми и  в дерматологията.

460лв
В наличност
бр.
Бърза поръчка

Произход; Хомеопатичното  лекарство  ХИПЕРИКУМ ПЕРФОРАТУМ  се  получава от  растението жълт  канарион -  Hypericum Perforatum. Благодарение на многобройни изследвания, доказващи неговите лечебни  свойства, това растение   се използва за лечение на  кожни проблеми, неврологични  проблеми  и травми.

Приложение в неврологията;

ХИПЕРИКУМ ПЕРФОРАТУМ  е естествен антидепресант и се използва предимно за лечение на неврологични разстройства като депресия, промени в настроението и меланхолия. Всъщност, жълт кантарион е забележителен антидепресант. Докато химичните  антидепресанти действат само по  едно направление  (регулацията на серотонина), жълтия  кантарион, в допълнение, действа на норепинефрин, гама-аминомаслена киселина и допамин (невротрансмитери).

Приложение  при  травма
Жълт кантарион е ефективен при лечение на травма. Всъщност, тревожност, замаяност, нарушения на съня и главоболие при  увреждане на мозъка могат да бъдат лекувани с жълт кантарион. Същото е и при  фибромиалгия ( травма  на   опашната кост). Действайки като  невротрансмитер, жълт кантарион се препоръчва също при лечение на травма с нервни болки като смачкване  на  крайник , наранявания от остри предмети, екстракция на зъб, ухапвания, ужилвания, болка в опашната кост , ампутация на крайник и т.н.

Проложение  в  дерматологията;

Жълт кантарион се препоръчва за лечение на някои кожни патологии. Фоточувствителността (кожни проблеми поради свръхчувствителност на повърхността на кожата на слънчева светлина), фотодерматит (свръхчувствителност на кожата на лицето към светлина), херпес зостер,  може да се лекува с жълт кантарион , По същия начин, болка настъпила след обрив   може да се лекува с това  хомеопатично лекарство. Всъщност, жълт кантарион е  ефективен антисептик и  има лечебни свойства да  лекува леки изгаряния и рани.

Дозиране; Препоръчителна доза в случай на неврологични проблеми;   Ефекта  от жълтия  кантарион при  неврологични проблеми се вижда след  10 до 15 дни на лечение.  Доза от  5 гранули  30 СН трябва да се предписва  сутрин и вечер, и лечението трябва да продължи  един месец. Предимството на лечението с жълт кантарион е, че може да се използва   дори по време на кърмене и бременност.   Тютюн, мента и кафе, са несъвместими с това лекарство.
Препоръчителна доза в случай на травма;
При  остра травма, като  например  изваждане на зъб, да  се  вземат  5 гранули от жълт кантарион 15 CH. След  30 до 60 минути  болката  може да се облекчи . В комбинация с  Arnica Montana HYPERICUM PERFORATUM  може да се използва за ускоряване  на   оздравяването. В  случай  на  сериозна  травма  (или черепна хирургия), препоръчителнато  разреждане на Жълт  кантарион е 30 CH  два пъти на ден (сутрин и вечер) по  5 гранули. Ако  болка  родължи и  се появи   депресия , препоръчва  се жълт кантарион  4-5 CH .
Препоръчителна доза в случай на дерматологични проблеми;

За дерматологични проблеми като херпес  зостер  или херпес  симплекс  се  препоръчва  жълт кантарион 9 CH за период от  един месец,  3 до 4 пъти на ден  по  5 гранули. В случай на депресия, препоръчванато  разрежданр  на  жълт кантарион е 5 CH. Ако  атаките  от  херпес продължават и се повтарят твърде често,  препоръчва  се  жълт кантарион 15 CH ,по една  доза  на  всеки 5 часа.Същата  доза  се  дава  и  в  случай    на   фоточувствителност или фотодерматози, без да се надвишава 8 пъти дневно (6-8  пъти). За по  висока ефективност, жълт кантарион може да се комбинира  с  Muriaticum Acidum.

 

Производител; LABORATOIRES BOIRON, Франция