Козметика

Коносан, Конопен чорап против болка

арт. № 11931
Възможност за:
Консултация с фармацевт
Проверка на пратката
Връщане до 7 работни дни
Производител: Здравница

Конопеният чорап - Коносан действа благоприятно при артрози, артрити, миозити, остеофити, инсерционити, тендовагинити, неврити и др.

1790лв
Изчерпана наличност

Коносан, Конопен чорап против болка 

- 100% натурален продукт
- Връщане към българската народна медицина

През последното десетилетие интересът към природните методи на лечение рязко се повиши. Доказали през вековете своята ефективност, методите на народната медицина намират все повече привърженици.

Въздействието върху биологично-активни точки на човешкото тяло с цел благоприятно повлияване на редица остри и хронични заболявания е лечебна процедура, използвана от дълбока древност в различни варианти. Широко известен пример в тази насока е поставянето на специални игли за акупунктура (иглотерапия). Напоследък приложение намират и други физични фактори – например точков масаж, електропунктура, су-джок, мокса.

Конопеният чорап – Коносан има предимството, че при него се избягва както нарушаване на целостта на кожата, така и грубото механично дразнене и свързаните с него неприятно усещания. Освен това, прилагането на конопения чорап не изисква познаване на биологично-активните точки – той просто се поставя върху болното стъпало. Допирът на конопеният чорап до кожата има информационно, енергийно и биохимично въздействие.

Химично активните вещества (канабиноиди) в конопеното влакно са с доказан противоболков ефект и противовъзпалителен ефект. Комплексното въздействие на Коносан осигурява холистичен подход при лечението на пациента.

Предназначение:

Конопеният чорап – Коносан намира приложение за облекчаване на широк кръг остри и хронични болкови симптоми и болестни състояния, които могат да бъдат повлияни по рефлекторен път. Размерите на чорапа позволяват лесно прикрепване към ходилото, а малкият обем и тегло го правят удобен за носене през цялото денонощие.

Показания:

Конопеният чорап – Коносан действа благоприятно при болки, причинени от заболявания на костно-ставния апарат и нервномускулната система като:
- Артроза;
- Артрит;
- Миозит;
- Остеофит;
- Инсерционит;
- Тендовагинит;
- Неврит.

Състав на Коносан:

естествен коноп, активиран с физикални методи, без употреба на химични вещества.

Начин на употреба:

Конопеният чорап – Коносан се нахлузва на ходилото, така, че петата да попадне на мястото си.

Намокрянето на чорапа намалява обезболяващия ефект!

Веднъж сложите ли чорапът на ходилото си, не го давайте за ползване от друг човек!

С времето обезболяващият ефект постепенно отслабва и след 30-40 дни е възможно напълно да се преустанови. Това може да се прецени и по изглаждането на фините власинки на чорапа, което налага подмяната му с нов.

Странични ефекти:

Не се наблюдават.

При чувствителна кожа е възможно няколко минутно чувство на дискомфорт, което бързо отзвучава. Краткотрайното засилване на болката при някои потребители е израз на „лечебна криза“. Появата и е признак за очакван добър терапевтичен резултат в тези случаи.

Противопоказания:

Да се избягва поставянето на чорапа върху открити рани, бенки и други кожни образувания, поради опасност от усложнения. Не е желателно да използвате конопеният чорап при различни кожни заболявания.

Опаковка: 1 бр. конопен чорап, информационна листовка, кутия.

Производител: Здравница