Категории Филтри
Цени:
20000 0

Козметика

Ortho Puzzle

Сортирай:
Търговската марка ОРТО ПЪЗЕЛ за ортопедични масажиращи килими е регистриран медицински продукт, който цели правилно формиране на стъпалото, предпазване на плоско стъпало, както и подобряване на цялостното развитие на децата и формиране на имунната им система.

Килимите представляват модули, които наподобяват различни природни повърхности и се свързват един с друг на принципа на пъзела с помощта на специално скрепване и заключване.

Според статистиката 70% от децата в края на училищната възраст страдат от плоскостъпие, което съответно има негативен ефект върху здравето им. Правилният свод на стъпалото се формира в ранна детска възраст под влияние на съответните мускули в момент, когато детето ходи върху неравни повърхности. За да стане възможно това в съвременните условия са разработени ортопедичните постелки ОРТО ПЪЗЕЛ. Когато децата редовно използват килима, стъпалото им се формира правилно.

10 предимства на ортопедичните килими Орто Пъзел:

- Уникалните сферични основи и голямото разнообразие от повърхностни елементи засилват приятните усещания от упражнения върху постелките.
- Имат защитено с авторски права „заключване“. Дори по време на динамични упражнения, събраното единично покритие ще остане сглобено.
- Специални спирачни шипове на гърба на повърхностите. Модулите не се плъзгат дори върху гладки повърхности: ламинат, линолеум, паркет.
- Използваните неутрални и хипоалергенни багрила не оставят следи върху кожата на краката на детето и върху подовата повърхност. Без неприятна миризма по постелките.
- Дръжката на кутията е подсилена допълнително, което предпазва горната част на кутията от скъсване, а дръжката от измъкване при носене.
- Възможно е в кутията да се съберат или модули от един и същи тип, или комбинирани опции - MIX.
- Развитието на цветовото възприятие и различаването на цветовете води до развитие на образно мислене и съответно до развитие на дясното полукълбо.
- Когато се комбинират различни повърхности, упражненията стават най-ефективни, поради редуването на степента на въздействие върху стъпалото.
- Грижа за здравето на децата, и за околната среда. Постелките са рециклируеми, което позволява да поддържаме света чист и хармоничен.
- Продукта е преминал всички тестове и проверки.

Сертифициран е като медицинско изделие с декларация за съответствие в Европейски съюз.
Ортопедичните килими Орто Пъзел са напълно безопасни за деца. Подходящи са за употреба от цялото семейство.