Студено пресованото орехово масло има специфичен вкус, цвят и аромат. Получава се чрез пресоване на орехови ядки и последваща фина филтрация.
Масло от орехови ядки
Студено пресованото орехово масло има специфичен вкус, цвят и аромат. Получава се чрез пресоване на орехови ядки и последваща фина филтрация.
Ореховото масло е богато на есенциални мастни киселини, които заемат важно място в обмяната на веществата и не могат да се синтезират в организма, а се внасят чрез храната.
Предназначение:
Ореховото олио е отличен източник на Омега 3 мастни киселини. Има високо съдържание на полезните полиненаистени мазнини, които предпазват сърцето и намаляват вредния (LDL) холестерол.
Маслото от орехови ядки съдържа значителни количества калий, фосфор, сяра, йод, цинк, както и витамини А и Е.
Съдържание:
Орехово олио. Студено пресовано. Нерафинирано.
Хранителни стойности на 100 g:
Енергийност: 889 kcal / 3712 kJ
Мазнини: 99.8 g
от които наситени: 20.4 g
- Мононенаситени (Омега 9): 3 g
- Полиненаситени (Омега 3-6): 9 g
Въглехидрати: 0 g
Белтъци: 0 g
Сол: 0 g
Начи на употребата:
За директна консумация или влагане в кулинарията. Деликатесно олио подходящо за овкусяване на салати, ястия и сосове.
Опаковка: 500 мл.
Производител: Маристо