Козметика

Органично кокосово масло, нерафинирано, 1 литър

арт. № 11756
Възможност за:
Консултация с фармацевт
Проверка на пратката
Връщане до 7 работни дни

Нерафинирано, студено пресовано! Без оцветители! Не съдържа хидрогенизирани мазнини и хексан!

2700лв
В наличност
бр.
Бърза поръчка

- Нерафинирано, студено пресовано!
- Без оцветители!
- Не съдържа хидрогенизирани мазнини и хексан!
- Не съдържа холестерол
- Не съдържа глутен

Кокосовото масло е растителна мазнина извличана от копрата – ядката на кокосовия орех. В тропиците това е основната мазнина, която ежедневно влиза в менюто на милиони хора. Най-често се получава чрез горещо пресоване на изсушената вътрешност на кокосовия орех, а по-рядко – по метода на студеното пресоване. Този метод на студено пресоване е по-щадящ, което позволява да се запазят всички полезни свойства на маслото.

На цвят кокосовото масло е бяло до бледожълто и няма особен или силен мирис, а само леко и приятно ухание.

Кокосовото масло се състои от 90% сурова наситена мазнина, която е под формата на средноверижни мастни киселини. Тези мазнини поддържат имунната система крепка, влияят добре на тироидната жлеза, кожата и осигуряват бърза енергия.

Кокосовото масло е рекордьор по съдържание на лауринова киселина, която не се среща в никое друго масло в такова голямо количество. Кокосовото масло е мощен антиоксидант, който подмладява организма и тялото и намалява нуждите от витамин Е.

В състава на кокосовото масло има между 86.5 - 90% наситени мастни киселини, 5-6% полиненаситени мастни киселини, 1.5- 2% мононенаситени мастни киселини. 45% от състава му е лауриновата киселина, 17% - миристиновата киселина, 8% -палмитинова, 8% - каприлова, 7% - карпонова и 5% - стеаринова киселина.

Отличителни здравословни качества:

- Подпомага за контролиране на нивата на холестерола в кръвта
- Отличен източник на енергия за организма
- Подобрява метаболизма
- Подсилва имунната система

Полезни свойства:

Кокосовото масло ускорява метаболизма, помага за поддържането на нивото на кръвната захар, има нисък гликемичен индекс. При това за усвояването на тази наситена мазнина се изисква много енергия.

Кокосовото масло укрепва имунитета, благодарение на лауриновата киселина, която влиза в състава му. Тя притежава антибактериални, антивирусни и противогъбични свойства.

Кокосовото масло може да намали раковите клетки

Лауриновата киселина, съдържаща се в кокосово масло, намалява 93% от раковите клетки на дебелото черво и то само за 48 часа лечение, показват последните научни изследвания.

Кокосовото масло едновременно унищожава раковите клетки и намалява нивото на глутатион, необходим на раковите клетки да се защитават от външни радикали.

Лечебните свойства на кокоса отдавна са известни. Той помага при борбата с вирусите, бактериите, гъбичките и паразитите, но е полезен и за подобряване на работата на храносмилателната система и черния дроб. Кокосът подхранва кожата и заздравява раните.

Съдържание:

100% органичко кокосово масло, студено пресовано, нехидрогенирано.

Хранителни стойности на 15 гр.:

Енергия: 564 kJ / 135 kcal
Мазнини: 15 g
Транс мазнини: 0 g
Холестерол: 0 g

Мастни киселини:
Лауринова киселина: 51%
Каприлова киселина: 7.8%
Миристинова киселина: 19.5%
Капринова киселина: 6.5%

Органичното кокосово масло се произвежда и бутилира в тропическа Шри Ланка в съответствие с биологичните принципи и сертифициране по международни правила: За ЕС (EEC 2092/91) и за САЩ (NOP/USDA).

Начин на употреба:

За директна консумация, влагане в различни кулинарни продукти и за използване като козметичен продукт.

Опаковка: 1 литър

Производител: Бурел