Остеозин

арт. № 5292
Остеозин
Ключът към оптимално здраве на костите и зъбите.
всички продукти от:
BioShield →

възможност за:

Консултация с маг. фармацевт

Проверка на пратката

Връщане до 7 работни дни

13,84 лв.

в наличност

Osteozin
Ключът към оптимално здраве на костите и зъбите.
Една опаковка ОSТЕOZIN съдържа 2 блистерa с 15 таблетки.
I. Какво е ОSТЕOZIN
Osteozin са таблетки от 45 mcg от натуралната форма на Витамин К2 в съчетание с 5 mcg Витамин D3 и 200 mg Kалций.
Витамин К2. Витамин К е открит от датския изследовател Хенрик Дам и американският учен Едуард Дойс през 1930 г. За своето откритие двамата учени получават Нобелова награда през 1943-та година. През последните 10 години се установи, че витамин К съществува в 2 форми: Витамин К1 и Витамин К2. Това което Дам и Дойс откриват е Витамин К1. Витамин К1 се съдържа в зелените растения — грах, броколи, бамя и др. Витамин К2 се съдържа в най-високи концентрации в японската храна натто, както и в някои ферментирали сирена и млечни продукти. Ролята на витамин К2 остава неизвестна дълго време. Благодарение на изследванията на професор Вермер от Института по кардиология в Маастрихт вече е известно, че Витамин К2 е необходим за правилното усвояване на калция и предпазването на артериите от образуване на калцификати.  При проведено дългогодишно проучване в Холандия се установява, че редовният прием на Витамин К2 намалява значително риска от сърдечно-съдови заболявания и в същото време подобрява здравето на костите и забавя свързаното с възрастта намаляване на костната плътност.По този начин редовният прием на Витамин К2 се превръща (в съчетание с разнообразното хранене и физическата активност) за предпочитаната профилактика както срещу остеопорозата, така и срещу калцификацията на кръвоносните съдове, която е в основата на множество сериозни сърдечно-съдови заболявания. При прием на Витамин D3 и калций се препоръчва винаги да се приема и Витамин К2. Човешкото тяло не е в състояние да синтезира витамин К2 сам. Следователно, необходимостта за този витамин е изпълнен главно от хранителния прием и в по-малка степен образуване се извършва от чревните бактерии.
Калций. Калцият е основният градивен елемент на костите и зъбите и е от съществено значение за поддържането на нормалната костна минерална плътност.
Витамин D3. Витамин D3 участва в преноса на калций и фосфор от червата в кръвта и предотвратява прекомерното отделяне на калций в урината. Той е от съществено значение за нормалното развитие на костите и зъбите, особено при деца по време на активен растеж.
II. Предназначение на ОSТЕOZIN:
Съгласно препоръките на Европейската aгенция за безопасност на храните (EFSA), ОSТЕОZIN е източник на витамин К2 , Витамин D3 и калций и допринася за:
·         поддържане на нормалното състояние на коститеи зъбите;
·         нормалното усвояване и използване на калций и фосфор;
·         насочване на калция до костите и зъбите и предпазва отлагането му там където не е желан – в меките тъкани и артериите;
·         допринася за нормалното кръвосъсирване.
III. Как трябва да се приема ОSТЕOZIN
Възрастни и деца над 3 /три/ годишна възраст приемат по 1 /една/  таблетка с храната един път дневно. По време на бременност може да се ползва само след консултация с лекар.
Да не се превишава препоръчителния дневен прием от 1 таблетка на ден.  
IV. Кой не трябва да приема ОSТЕOZIN
Не приемайте ОSТЕOZINако сте получавали алергична реакция към  някоя от съставките на таблетката. Най-честите симптоми на алергична реакция включват: обриви, сърбеж, подуване на устните и лицето, задух.
Посъветвайте се с Вашия лекар, ако изпитвате някои от тези симптоми при приемането на ОSТЕOZIN!  
V. Съхранение на ОSТЕOZIN
Да се съхранява на сухо и проветриво място.
Да се съхранява при температура под 25°С.
Да не се излага на пряка слънчева светлина.
Да се пази от деца.
Да не се използва след изтичане на годността или ако целостта на опаковката е нарушена

Здравни проблеми Остеопороза
Лекарствена форма Таблетки
Начин на приложение Перорално

Свързани продукти