Козметика

Репахерб ректална маз 25гр.

арт. № 11071
Възможност за:
Консултация с фармацевт
Проверка на пратката
Връщане до 7 работни дни
Производител: EGIS

Ректалната маз Репахерб е предназначена за лечение на симптоми, свързани с хемороиди и техните усложнения (напр.екзема, анална фисура).

1869лв
Изчерпана наличност

Какво представлява Репахерб ректална маз и за какво се използва?

Ректалната маз Репахерб е предназначена за лечение на симптоми, свързани с хемороиди и техните усложнения (напр.екзема, анална фисура). Тя покрива и предпазва епидермиса, осигурява грижа за възпалената кожа, и така подпомага възстановяването й. Намалява изсушаването на кожата, като подпомага заздравяването на раните, понижава риска от образуване на фисури и нараняване при дефекация.
Всяка туба съдържа 25g ректална маз. Съдържание на картонената кутия: Една туба и един пластмасов апликатор, който се завинтва на тубата.

Състав: Сукралфат, какаово масло, ланолин (растителен произход), бял вазелин, бял восък (пчелен восък), пречистена вода, каприлил гликол, екстракт от невен, екстракт от лайка, екстракт от листа на леска (хамамелис).

Кога трябва да се избягва употребата на Репахерб ректална маз?Не използвайте, ако сте свръхчувствителни към ланолин или към някоя от останалите съставки на този продукт.
Да не се прилага върху кървящи хемороиди.

Бременност и кърмене
Употребата на Репахерб ректална маз не е противопоказана по време на бременност и през периода на кърмене, но в такива случаи се препоръчва консултация с лекар.

Как да използвате Репахерб ректална маз?
Винаги използвайте медицинското изделие както е описано в указанията за употреба. Ако продуктът не се използва според описаното в указанията за употреба, може да не се постигне достатъчно облекчаване на симптомите или да се появи дразнене.
Измийте ръцете си преди употреба на Репахерб ректална маз. Откъснете една супозитория от блистера по перфорацията. Препоръчителната доза е: Мазта трябва да се приложи в областта на ануса, по възможност след изхождане и измиване, или малко количество от мазта (с размер на грахово зърно) трябва да се постави в ректума с помощта на апликатора. Уверете се, че апликаторът е правилно поставен върху тубата.
Не използвайтепродукта, ако опаковката, медицинското изделие или апликатора са повредени.
След употреба измийте апликатора с топла вода и сапун и затворете тубата със защитната капачка. Вианги измивайте ръцете си след употреба на мазта. Препоръчително е да използвате продукта веднъж или два пъти дневно. Апликаторът трябва да се използва само от едно лице.

Взаимодействия с други продукти
Не са известни взаимодействия на Репахерб ректална маз с други продукти, поради което се препоръчва да се консултирате с лекар или фармацевт преди употребата на тази ректална маз едновременно с други продукти за ректално приложение.
Едновременната употреба на ректална маз с презервативи може да понижи безопасността на прилаганата контрацепция.

Възможни нежелани реакции
Употребата на всеки продукт за локално приложение, особено продължително време, може да доведе до възникване на реакции на свръхчувствителност, като симптомите са парене, сърбеж, болка, еритем. Ако получите такива симптоми при употреба на продукта, спрете приложението и се свържете с лекар.
Ако получите нежелана реакция, която не е изброена в указанията за употреба, консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт

Предупреждения
Да се съхранява на място, недостъпно за деца! Да се избягва контакт с очите! Да не се поглъща! Ректалната маз Репахерб не трябва да се прилага вагинално.
Винаги измивайте ръцете си след употреба на ректална маз Репахерб.
Не трябва да се прилага в или около очите, нито в устата или върху лигавицата на устата. Ако част от мазта попадне на някое от тези места, избършете и изплакнете.
Мазта може да попие в бельото, затова се препоръчва използването на дамски превръзки.


Срок на годност и условия на съхранение
Срокът на годност е отбелязан върху картоненанта опаковка и тубата. Срокът на годност и партидният номер са отбелязани върху долната част на тубата.

Опаковка: 25гр.

Производител: EGIS