Козметика

Репахерб ректални супозитории х 10бр.

арт. № 11072
Възможност за:
Консултация с фармацевт
Проверка на пратката
Връщане до 7 работни дни
Производител: EGIS

Ректалните супозитории Репахерб са медицинско изделие и са предназначени за лечение на симптоми, свързани с хемороиди и техните усложнения (напр.екзема, анална фисура).

1965лв
Изчерпана наличност

Какво представлява Репахерб ректални супозитории и за какво се използва?

Ректалните супозитории Репахерб са медицинско изделие и са предназначени за лечение на симптоми, свързани с хемороиди и техните усложнения (напр.екзема, анална фисура). Те покриват и предпазват епидермиса, осигуряват грижа за възпалената и сърбяща кожа и така подпомагат възстановяването й. Намаляват изсушаването на кожата като подпомагат заздравяването на раните, понижават риска от образуване на фисури и нараняване при дефекация.

Състав:   Сукралфат, какаово масло, ланолин (растителен произход), витепсол W25 (основа на супозиторията), екстракт от невен, екстракт от лайка, екстракт от листа на леска (хамамелис)

Кога трябва да се избягва употребата на Репахерб ректални супозитории?

Не използвайте, ако сте свръхчувствителни към ланолин или към някоя от останалите съставки на този продукт.
Да не се използва в случай на кървящи хемороиди. 

Бременност и кърмене
Употребата на Репахерб ректални супозитории не е противопоказана по време на бременност и през периода на кърмене, но в такива случаи се препоръчва консултация с лекар.

Как да използвате Репахерб ректални супозитории?
Винаги използвайте медицинското изделие както е описано в указанията за употреба. Ако ректалните супозитории не се използват според описаното в указанията за употреба, може да не се постигне достатъчно облекчаване на симптомите или да се появи дразнене.
Измийте ръцете си преди употреба на Репахерб ректални супозитории. Откъснете една супозитория от блистера по перфорацията. Внимателно изтеглете горанта част на опаковката, като започенте от горния край, обозначен със стрелка. Извадете супозиторията от опаковката. Препоръчителната доза е: поставете една ректална супозитория Репахерб в ректума (правото черво), по възможност след тоалет, веднъж или два пъти дневно.
Всеки блистер съдържа 5 супозитории, в опаковка разделена с перфорации. Всяка кутия съдържа 10 супозитории, всяка с тегло 2,5g., разпределени в два блистера. 

Продължителност на употреба на Репахерб ректални супозитории
Продължителността на употреба зависи от това, как се повлияват симптомите, но продуктът не трябва да се използва повече от 4 седмици без прекъсване. Консултирайте се с лекар, ако симптомите Ви не се подобряват в рамките на 1-2 седмици.

Взаимодействия с други продукти
Не са известни взаимодействия на Репахерб ректални супозитории с други продукти, поради което се препоръчва да се консултирате с лекар или фармацевт преди употребата на тези ректални супозитории едновременно с други продукти за ректално приложение.
Едновременната употреба на ректални супозитории с презервативи може да понижи безопасността на прилаганата контрацепция. 

Възможни нежелани реакции

Употребата на всеки продукт за локално приложение, особено продължително време, може да доведе до възникване на реакции на свръхчувствителност, като симптомите са парене, сърбеж, болка, еритем. Ако получите такива симптоми при употреба на продукта, спрете приложението и се свържете с лекар
Ако получите нежелана реакция, която не е изброена в указанията за употреба, консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт

Предупреждения
Ректалните супозитории Да се съхранява на място, недостъпно за деца! Да се избягва контакт с очите! Да не се поглъща! Ректалните супозитории Репахерб не трябва да се прилагат вагинално.
Винаги измивайте ръцете си след употреба на ректални супозитории.
Не трябва да се поставя в очите или около очите, нито в устата или върху лигавицата на устата. Ако част от супозиторията попадне на някое от тези места, избършете и изплакнете.
може да попият в бельото, затова се препоръчва използването на дамски превръзки

Срок на годност и условия на съхранение

Срокът на годност е отбелязан върху картоненанта опаковка и фолиото на супозиториите.
Не използвайте супозиториите след срока на годност. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
Не съхранявайте Репахерб ректални супозитории над 25ºC.
Да се пази от слънчева светлина.
Не изхвърляйте медицинското изделие в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърляте продуктите, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда

Опаковка: 10бр.

Производител: EGIS