Козметика

Спасатель форте балсам 30г.

арт. № 10627
Възможност за:
Консултация с фармацевт
Проверка на пратката
Връщане до 7 работни дни
Подходящ за:: Възрастни, 7 - 12 год. Пол: Унисекс Вид продукт: козметичен продукт Лекарствена форма: унгвент Начин на приложение: външно Съхранение: На сухо и защитено от светлина място, при температура до 25 градуса. Да се съхранява на място недостъпно за деца.
Производител: ALFA INTEL Здравни проблеми: За рани, Изгаряния

Балсамът заслужено се счита за високоефективно средство при всякакви увреждания и травми по повърхността на тялото.

648лв
В наличност
бр.
Бърза поръчка

Балсам Спасатель® е предназначен за бърза помощ при различни травматични увреждания и остри възпаления на кожата. Съдейства за ускорено заздравяване на раните и изгарянията без образуване на белези. Балсамът заслужено се счита за високоефективно средство при всякакви увреждания и травми по повърхността на тялото.

Показания за приложение:
Балсамът е ефективен при остри травматични състояния:
> повърхностни и дълбоки рани;
> гнойни процеси в пресни рани;
> изгаряния I-III степен;
> натъртване, хематоми, охлузвания, отоци, разтегнати връзки;
> остри възпалителни процеси на кожата и лигавиците.

Описание на състава и действието:
Всички ингредиенти, включени в състава на балсама, са изцяло натурални.Високата регенеррираща и бактерицидна активност на балсама се дължи на синергичното взаимодействие между отделните му компоненти: балансирана комбинация от природни високоактивни етерични масла, витаминни комплекси, масло от ракитник, пчелен восък, биологично-активните компоненти на маслото от лайка, млечни протеини.
Механизмът на уникалното ранозаздравяващо действие на балсам Спасатель® форте е основан на неговата способност да възстановява защитните свойства на увредените тъкани и да инициира регенерационни процеси от невъзпалителен тип. Това рязко ускорява зарастването, предотвратява появата на белези, инфекции и интоксикации. При изгаряния възстановяването на епидермиса става едновременно по цялата засегната повърхност веднага след изграждането на базалните слоеве на кожата. Мощното бактериостатично действие на включените в балсама природни вещества, регулирането на биохимичните процеси в тъканите и мобилизирането на естествения имунен отговор в местата на апликация осигуряват бързо изчистване на раната. На практика приложението на балсама позволява възстановяване на работоспособността за по-малко от денонощие при разтегнати връзки, силни натъртвания и повърхностни хематоми. Балсамът намалява усещането за болка не чрез пряко анестезиращо действие, а по пътя на възстановяване на серотонин-брадикининовия баланс в увредените тъкани.

Начин на употреба:
Балсамът се нанася ОБИЛНО върху увредената повърхност. При необходимост се поставя превръзка/пластир с изолиращ слой, възпрепятстващ проникване на балсама в превръзката. След попиване се нанася ново количество балсам, като целта е да се осигури непрекъснатия му контакт с раната. Продължителността на зарастване зависи от размера на травмираната повърхност, а нанасянето на балсама възможно най-скоро след увреждането съкращава процеса на заздравяване и осигурява максимален ефект.
Клиничният ефект на балсама се проявява няколко часа след поставяне на превръзката.

Противопоказания и странични действия:
Не се препоръчва използването на балсама при хронични рани и при трофични процеси в тъканите. Хроничните дистрофични процеси в организма могат да намалят ефективността от приложение на балсама. Странични действия не са наблюдавани.
Противопоказания няма.

Опаковка: Ламинатна туба 30 гр.

Производител: Alfa Intel