Козметика

Styx, Бор, Eтерично масло - 10 мл.

арт. № 11903
Възможност за:
Консултация с фармацевт
Проверка на пратката
Връщане до 7 работни дни
Производител: Styx

Органичното масло от бор притежава бактерицидно, антисептично, противовирусно, противопростудно, температуропонижаващо действие.

2490лв
В наличност
бр.
Бърза поръчка

Styx, Бор, Eтерично масло - 10 мл.

Премахва агресия и импулсивност, помага за вземането на обективни и справедливи решения!

Мажорни компоненти на състава:

пинени, феландрен, карен, лимонен, борнеол, борнилацетат, каприлов алдехид, изоборнеол.

Терапевтичен клас:

адаптоген.

Основно действие:

противопростудно, температуропонижаващо, антисептично, противоепидемиологично, противоартритно, противотравматично, кръвоспиращо средство. Премахва алопеция (косопад), укрепва косата, оптимизира работата на бронхо-белодробната система, ликвидира цистити.

Необичайни сведения и исторически факти: ефективно при кръвотечения, рани, изгаряния, травми, измръзвания. От стари времена се използва за лечение на бронхо-белодробна патология, повишение на дренажните функции на дихателните органи, оксигенотерапия. Използвало се е при ломбаго и за лечение на ставен ревматизъм, скорбут. Считало се е, че ароматът на бор избавя от песимизъм. Знаменити са и възстановяващите борови вани при нервно изтощение. С помощта на боровото масло лекували въшки и освобождавали от бълхи домашните животни.

Психо-емоционално въздействие: дава прилив на свежи сили, енергия, делови оптимизъм. Повишава работоспособността, концентрацията на вниманието, скоростта на реакциите и съобразителността. Ефективно средство при мнителност, хипохондрия, загуба на сили. Ликвидира раздразнителност и агресивност. Антидот на алкохола и никотина.

Козметично приложение:

укрепва косата, ликвидира алопеция (косопад), пърхут. Подмладява кожата, повишава бариерните функции на епидермиса. Ефективно при невродермити, акне, фурункулоза, себорея. Регенерира кожата, реабилитира след травми и възпаления, като не допуска образуването на рубци и изменение на пигментацията на кожата. Помага при труднозарастващи, усложнени рани.

Целебни свойства:

притежава бактерицидно, антисептично, противовирусно, противопростудно, температуропонижаващо действие. Помага при ангини, ринити, синузити, трахеобронхити, пневмонии, кашлицата на пушача. Ликвидира дихателна недостатъчност, нормализира вентилацията на белите дробове, ефективно средство против кашлица. Реабилитира организма след болести. Ефективно средство при вегетативносъдова дистония, сензомоторни разтройства. Премахва главоболие, световъртеж, тремор. Оптимизира хемолимфодинамиката, стимулира трофичните процеси в тъканите. Нормализира артериалното налягане. Кръвоспиращо и обезболяващо средство. Притежава желчегонно, противооточно, пикочогонно, действие, способства ликвидацията на конгломерати, оказва противовъзпалително действие при цистити и уретрити. Ликвидира еректилни дисфункции, повишава потентността.

Приложение в дома:

за приготовяне на противопростуден чай. За антисептична обработка на предмети и средства за грижа за болни. Изчиства, обеззаразява въздуха в помещенията, неутрализира цигарения дим. За ароматизация на хигиенични средства.

Състав:

100 % чисто ОРГАНИК етерично масло (Pinus sylvestris)

Не съдържа консерванти, оцветители и помощни вещества!

Начин на употреба:

Инхалации: горещи (3-5 минути) - 1 капка; студени - 2-3 минути;
Аромалампа: 2-5 капки на 15 кв.м.;
Аромамедальони: 1 капка;
В сауна и парна баня: 4-6 капки бор за 1 сеанс;
Гаргара: 1 капка с 0,5 ч.л. емулгатор (сода, сол, мед) на чаша топла вода;
Вани: общи – 3-5 капки; топли седящи – 2-3 капки;
Масаж: 3-5 капки на 10 мл транспортна основа;
Противопростудни разтривки: 20 капки се смесват с 30 мл базово масло, разтрива се гръдния кош на деца и възрастни;
Компреси: топли маслени – на областта на травмата, възпалението, болката (5 капки на 10 мл базого масло);
Капки за нос: 2 капки на 2-3 ч.л. масло от жълт кантарион, капе се по 3-4 капки във всяка ноздра на 60-90 минути;
Обогатяване на козметични средства: 1-3 капки на 5 мл основа;
Локални апликации: 15 капки се смесват с 30 мл преварена вода, намокря се и и се изтисква памучен тампон, наложете на областта на нагнояването за 3-5 минути;
Промиване на рани: 2% разтвор от масло от бор (30 капки се капят на 0,5 ч.л. хлебна сода и се разрежда в 100 мл чиста вода);
Апликации: чисто масло се нанася на участъка на травмата и кръвотечението;
Козметичен лед: 2 капки да се смесят с мед или тоалетно мляко (1 ч.л.), разтварят се в 200 мл. вода и се замразява на кубчета. Протривайте лицето, шията, областта на деколтето сутрин и вечер;

Вътрешно приложение: добавя се в мед, сладко (4-5 капки на 100 мл), приема се по 1 ч.л. от сместа 1-4 пъти на ден. След прием да се пие голямо количество кисела вода, кисело мляко, айрян, сок;

Мерки за безопасност:

да не се използва по време на бременност. Да не се ползват при деца под 3-годишна възраст. Да не се приема на гладно. Да се използва с особено внимание от възрастни хора и такива, които страдат от хипертония. При нанасяне на кожата се наблюдава интензивна термична реакция, усещане за парене (3-5 минут) – реакцията е естествена. При вътрешно приложение на първо време е възможно усещане на привкус на бей в устата до 45 минути след приема. Реакцията е естествена.

Внимание!

Посочените действия, методи за приложение и дозировки се отнасят изключително за етеричните масла на STYX, обусловени от тяхната чистота, качество и сертифициран произход.

Опаковка: 10 мл.

Производител: Styx, Австрия