Козметика

Styx, Мащерка, Етерично масло - 10 мл.

арт. № 11878
Възможност за:
Консултация с фармацевт
Проверка на пратката
Връщане до 7 работни дни
Производител: Styx

Етеричното масло от мащерка действа антибактериално, отхрачващо, противокашлично, противоепидемиологично средство. Мощен антисептик.

3000лв
В наличност
бр.
Бърза поръчка

Styx, Мащерка, Етерично масло - 10 мл.

С негова помощ в човека разцъфват най-прекрасните качества на душата.
Унищожава вредителите (алчност, завист, гняв, ограниченост).
Усилва енергетиката на човека.

Мажорни компоненти на състава:

октеноли, пара-цимен, цинеол, терпинен, сабиненхидрат, линалоол, камфор, борнеол, терпинен, терпинеол, тимол, карвакрол, кариофилен, пинен, камфен, мирцен, лимонен, нерол, нерал, гераниол, линалилацетат.

Терапевтичен клас:

тонизиращ аромат. Афродизиак.

Основно действие:

антибактериално, отхрачващо, противокашлично, противоепидемиологично средство. Мощен антисептик (4 пъти по-ефективна от фенола). Ефективно средство при бактериални дерматити, фурункулоза, паразитарни дерматити.

Необичайни сведения и исторически факти: Хипократ и Диоскурид са използвали мащерката за лечение на инфекциозни заболявания, обеззаразяване на вода, храна, предмети от бита. В Египет се е използвала за балсамиране. Премахва преждевременната еякулация, простатити. Използвала се е против въшки и при хелминтоза. Считало се е, че е едно от най-действените средства против оплешивяване.

Психо-емоционално въздействие: извежда от състояние на нервно-психическо изтощение (прострация), объркване, използва се при понижване продуктивността на мисловната дейност (забравяне, разсеяност). Премахва тремор. Прилага се като съпроводителна терапия при лечение на наркотична и алкохолна зависимост.

Козметично приложение:

регенерира, укрепва косата, премахва косопад и алопеция. Мощен антисептик, противовъзпалително средство: премахва бактериално-вирусни дерматити, инфилтрати, мокра екзема, краста. Средство против въшки. Използва се против сърбеж. Фунгицидно средство.

Целебни свойства:

мощен антисептик, бактериостатик, имуностимулатор, активизира левкоцитарната защита. Премахва катари на носоглътката, остри респираторни заболявания, оказва противовъзпалително, противокашлично, отхрачващо действие. Ефективно при стоматити, възпаление и кървене на венците, глосити. Нормализира артериалното налягане, премахва хипотония, вегетативно-съдови разстройства. Оказва кардиотонично действие. Стимулира микроциркулацията. Оптимизира работата на стомашно-чревния тракт, оказва желчегонно действие, стимулира перисталтиката на червата, премахва колики и метеоризъм. Ликвидира болка, оток, ригидност при артрити, артрози, миозити, неврити, невралгии. Антисептик в урогениталната сфера, оказва леко пикочогонно действие, ефективно при цистити, хронични гинекологични заболявания. Нормализира менструалния цикъл, премахва дисфункцията на женската и мъжката полови сфери. Усилва потенцията, възпрепятства преждевременната еякулация. Еротичен стимулатор.

Приложение в дома:

репелент (против насекоми), премахва оток, парене и болка при ухапване от насекоми. В парфюмерните композиции привнася „нотата на земята”. Използва се за приготовяне на чай против кашлица. Прилага се при антисептична обработка на предмети и средства при грижа за болни.

Състав:

100% чисто ОРГАНИК етерично масло (Thymus vulgaris)

Не съдържа консерванти, оцветители и помощни вещества!

Начин на употреба:

Инхалации: горещи – 1-2 капки (5-6 минути); студени – 5-7 минути;
Арома-лампа: 3-4 капки на 15 кв.м.;
Аромамедальони: 1 капка;
Вани: общи – 3-5 капки; седящи - 1-3 капки; за крака - 3-4 капки;
Масаж, разтривки: 4-7 капки на 10 мл базово масло;
Рефлексомасаж: 3 капки се смесват с масло от макадамия, авокадо и др. (4-5 капки), нанася се на теменната и тилната области, селпоочията, дланите при страхове, умора, за емоционална мобилизация (преди изпит, предприемането на сериозна крачка);
Компреси: маслени – 3-5 капки на 5 мл основа, наложете на областта на възпалението, болката; водни - 5-7 капки на 200 мл вод, намокрете и изцедете марля, наложете областта на коликите, болката, възпалението;
Маски за коса: 4-7 капки се смесват с глина, балсам, масло от макадамия (5-7 мл), нанесете на кожата на главата (по кичурите), завийте с топла хавлия за 10-15 минути;
Обогатяване на козметични средства: 3 капки на 5 мл основа;

Вътрешно приложение: 4-5 капки се смесват с 50 мл мед, сладко, масло, приема се по 0,5 ч.л. от сместа сутрин и вечер. След прием се пие сок, айрян, кисело мляко, чай;

Мерки за безопасност:

да не се приема в първата половина на бременността. Да не се използва непрекъснато повече от три седмици. Нежелателно е да се съвместява използването на маточина и работа, свързана с натоварване на гласните струни (възможно кратко прехрипване на гласа). При нанасяне на кожата възникава леко парене, побоцкване, зачервяване в рамките на 2 минути. Реакцията е естествена.

Внимание!

фототоксично – да не се нанася на кожата преди контакт с активно слънце. Да не се използва при бременност, хипертония (високи степени на тежест). Никога не нанасайте на кожата неразредно масло, да не използва външно при чувствителна кожа (възможно е раздразнение). При нанасяне на кожата предизвиква чувство на парене, горене в рамките на 3-6 минути, възможна е хиперемия на кожата. При вътрешен прием в продължение на 1-2 дни понякога се появява оригване на въздух. Реакциите са естествени.

Опаковка: 10 мл.

Производител: Styx, Австрия