Ванда | Чага Чай с джинджифил, 24 филтърни пакетчета

арт. № 11478
Възможност за:
Консултация с фармацевт
Проверка на пратката
Връщане до 7 работни дни
Производител: Vanda

Ванда | Чага Чай с джинджифил - Комбинацията на сибирска гъба Чага и джинджифил е отличен имуностимулатор, който предотвратява възпаленията в организма.

740лв
В наличност
бр.
Бърза поръчка

Ванда | Чага Чай с джинджифил

- 100% природен продукт
- Съдържа гъба Чага от Сибир, Русия
- Притежава мощно имуностимулиращо действие

Гъбата чага най-често расте по брезите, затова се нарича още черна брезова гъба. Рядко се среща по други видове дървета - елша, бук, бряст, клен. Спорите на тази гъба се развиват, когато попаднат в повредена област на кората.

Гъбата чага (Inonotus obliquus) е малко позната у нас, но в Сибир и Азия от незапомнени времена се пие чай от чага. я се различава от повечето дървесни гъби с това, че е твърда, почти колкото дървото-приемник, върху което паразитира.

Гъбата Чага наистина има впечатляващо антиоксидантно съдържание. Чага е с ниско съдържание на калории, високо съдържание на фиби, като не съдържа мазнини, захар и въглехидрати.

Полезно свойства на сибирската Чага:

Превенция при рак
Множество лабораторни проучвания показват, че брезовата гъба чака може да потисна прогресията на раковите клетки.

Начучно изследване публикувано в "World Journal of Gastroenterology" разглежда действието и ефектите на гъбата Чага върху раковите клетки на черния дроб. Научната статия разкрива, че брезовата гъба предотвратява растежа на раковите клетки, което прави гъбата естествено средство за борба с рака на черния дроб.

Мощен имуностимулатор
Брезовата гъба Чага има антивирусен ефект върху човешката имунна недостатъчност (ХИВ) тип 1. Чага действа благоприятно и когато става въпрос за хепатит С вирус. Брезовата гъба е използвана и като компонент в разраборването на нови антивирусни лекарства.

Бори се с възпалителните процеси
Гъбата Чага е доказан продукт, който се бори с възпаленията. Консумацията на Чага намалява възпаленията породени от улцерозен колит. Брезовата гъба действа противовъзпалително и на дебелото черво.

Полезни свойства на джинджифила:

Джинджифилът е мощен антиоксидант, който се използва често при различни типове възпаления, включително при ревматоиден артрит. Корените му съдържат джинджероли, които играят важна роля при лечението на остеоартрит и ревматоиден артрит. Наблюденията показват, че хората, които приемат джинджифил продължително време, усещат намаляването на болката и подобряването на движенията в ставите. Джинджифилът ограничава и отоците, съпътстващи възпаленията.

Джинджифилът е ефективен и при лечението на редица гастроинтестинални проблеми, най-вече за предотвратяване на гаденето и повръщането, включително при химиотерапия. Помага и за успокояването на различни по произход разстройства на стомаха и червата.

Направени са изпитания на лечебните свойства на динджифила с мишки, при които се оказало, че растението кара раковите клетки да се самоунищожават като се самоизяждат. Като естествен антиоксидант, джинджифилът предотвратява развитието на предраковите тумори. Особено силен ефект има при рак на яйчниците и като профилактика на рак на дебелото черво. Помага и за облекчаване на страничните неразположения при пациенти на химиотерапия.

Джинджифилът сваля високото кръвно налягане и повишава ниското, така че балансира добре този проблем. Коренището предотвратява слепването на тромбоцитите и образуване на опасни кръвни съсиреци, които водят до запушване на артериите, инфаркти и тромбофлебити.

Джинджифилът помага за по-бързото възстановяване на организма при простуда, ангина и грип. Той стимулира отделянето на слуз от бронхите и изчиства дихателните пътища. При грип и настинка се препоръчват инхалациите с прясно сварен корен от джинджифил.

Съдържание:

Мляна, сушена гъба Чага (Inonotus obliquus), сушен джинджифил.

Не съдържа глутен! Не съдържа кофеин!

Хранителна стойност на 100 гр.:

Енергийна стойност: 779 kJ / 190 kcal
Мазнини: 1.1 g
от които наситени мастни киселини: 0.5 g
Въглехидрати: 12.8 g
от които захари: 0.5 g
Белтъчини: 3.6 g
Сол: 0.03 g

Начин на употреба:

Един пакет филър "Чага чай" се залива с 250 мл. Вряща вода. Максималната температура на водата трябва да е 75С.

За най-добър резултат изчакайте между 5 и 7 минути, за да може чаят от сибирска чага да е напълно готов.

Подслажда се по желание. Препоръчително е да използвате натурални подсладители като стевия или кленов сироп.

Опаковка: 24 филтърни пакетчета х 4 гр. (96 гр.)

Производител: Ванда, България