Козметика

Ванда | Чага Чай с портокал и канела, 24 филтърни пакетчета

арт. № 11481
Възможност за:
Консултация с фармацевт
Проверка на пратката
Връщане до 7 работни дни
Производител: Vanda

Ванда | Чага Чай с портокал и канела - Комбинацията от сибирска Чага и сушени портокал и канела съдържа голямо количество от витамини и минерали, които са полезно за човешкото здраве.

830лв
Изчерпана наличност

Ванда | Чага Чай с портокал и канела

- 100% природен продукт
- Съдържа гъба Чага от Сибир, Русия
- Притежава мощно имуностимулиращо действие

Гъбата чага най-често расте по брезите, затова се нарича още черна брезова гъба. Рядко се среща по други видове дървета - елша, бук, бряст, клен. Спорите на тази гъба се развиват, когато попаднат в повредена област на кората.

Гъбата чага (Inonotus obliquus) е малко позната у нас, но в Сибир и Азия от незапомнени времена се пие чай от чага. я се различава от повечето дървесни гъби с това, че е твърда, почти колкото дървото-приемник, върху което паразитира.

Гъбата Чага наистина има впечатляващо антиоксидантно съдържание. Чага е с ниско съдържание на калории, високо съдържание на фиби, като не съдържа мазнини, захар и въглехидрати.

Полезни свойства на сибирската Чага:

Превенция при рак
Множество лабораторни проучвания показват, че брезовата гъба чака може да потисна прогресията на раковите клетки.

Начучно изследване публикувано в "World Journal of Gastroenterology" разглежда действието и ефектите на гъбата Чага върху раковите клетки на черния дроб. Научната статия разкрива, че брезовата гъба предотвратява растежа на раковите клетки, което прави гъбата естествено средство за борба с рака на черния дроб.

Мощен имуностимулатор
Брезовата гъба Чага има антивирусен ефект върху човешката имунна недостатъчност (ХИВ) тип 1. Чага действа благоприятно и когато става въпрос за хепатит С вирус. Брезовата гъба е използвана и като компонент в разраборването на нови антивирусни лекарства.

Бори се с възпалителните процеси
Гъбата Чага е доказан продукт, който се бори с възпаленията. Консумацията на Чага намалява възпаленията породени от улцерозен колит. Брезовата гъба действа противовъзпалително и на дебелото черво.

Полезни свойства на портокаловите корички:

Портокаловите кори съдържат хесперидин. Това е флавоноид със специфични свойства, които спомагат за усвояването на липидите в кръвта, и намаляват количеството на мазнините в кръвта.

Научно доказано е, че в корите на портокалите се съдържа 20 % повече хесперидин, отколкото в месото му. Затова не се колебайте да извлечете максимума от портокалите.

Портокаловите кори съдържат пектин, който представлява ествени фибри, защитаващи стомаха от възникване и развитие на заболявания. Пектинът допринася още за оптималното ниво на кръвната захар.

В допълнение на това ще подчертаем, че корите съдържат бактерии, които повлияват благоприятно чревната флора, подпомагат храносмилателните процеси и предпазват от запек.

Портокаловите кори предлагат още свойства, които допринасят за общото ни здраве. Те се борят успешно с инфекциите.

В състава им присъстват много витамини, които предпазват имунната система срещу настинки и грип.

Полезни свойства на канелата:

Фармацевтични изследвания доказват, че канелата притежава общоукрепващо имунната система свойство, помага за понижаване на кръвната захар, за което се препоръчва на хора, страдащи от диабет, възбужда апетита, спомага за храносмилането и има тонизиращо действие.

Няколко грама канела в храната нормализират нивото на кръвната захар и могат да предотвратят сърдечно-съдови заболявания. Тези, които ежедневно консумират тази подправка, имат значително по-добро ниво на кръвна захар.

Канелата е добър източник на манган, фибри, желязо, калций.

Канелата има уникалната способност да се бори с някои инфекции. Канелата намалява растежа на раковите клетки.

Съдържание:

Мляна, сушена гъба Чага (Inonotus obliquus), сушени портокал и канела.

Не съдържа глутен! Не съдържа кофеин!

Хранителна стойност на 100 гр.:

Енергийна стойност: 779 kJ / 190 kcal
Мазнини: 1.1 g
от които наситени мастни киселини: 0.5 g
Въглехидрати: 12.8 g
от които захари: 0.5 g
Белтъчини: 3.6 g
Сол: 0.03 g

Начин на употреба:

Един пакет филър "Чага чай" се залива с 250 мл. Вряща вода. Максималната температура на водата трябва да е 75С.

За най-добър резултат изчакайте между 5 и 7 минути, за да може чаят от сибирска чага да е напълно готов.

Подслажда се по желание. Препоръчително е да използвате натурални подсладители като стевия или кленов сироп.

Опаковка: 24 филтърни пакетчета х 3 гр. (72 гр.)

Производител: Ванда, България