Био козметика

Козметика

Ванда | Чага Чай със сурови какаови зърна, 24 филтърни пакетчета

арт. № 11480
Възможност за:
Консултация с фармацевт
Проверка на пратката
Връщане до 7 работни дни
Производител: Vanda

Ванда | Чага Чай със сурови какаови зърна - Комбинацията от сибирска Чага и сурови какаови зърна съдържа голямо количество от витамини и минерали, които са полезно за човешкото здраве.

830лв
В наличност
бр.
Бърза поръчка

Ванда | Чага Чай със сурови какаови зърна

- 100% природен продукт
- Съдържа гъба Чага от Сибир, Русия
- Притежава мощно имуностимулиращо действие

Гъбата чага най-често расте по брезите, затова се нарича още черна брезова гъба. Рядко се среща по други видове дървета - елша, бук, бряст, клен. Спорите на тази гъба се развиват, когато попаднат в повредена област на кората.

Гъбата чага (Inonotus obliquus) е малко позната у нас, но в Сибир и Азия от незапомнени времена се пие чай от чага. я се различава от повечето дървесни гъби с това, че е твърда, почти колкото дървото-приемник, върху което паразитира.

Гъбата Чага наистина има впечатляващо антиоксидантно съдържание. Чага е с ниско съдържание на калории, високо съдържание на фиби, като не съдържа мазнини, захар и въглехидрати.

Полезни свойства на сибирската Чага:

Превенция при рак
Множество лабораторни проучвания показват, че брезовата гъба чака може да потисна прогресията на раковите клетки.

Начучно изследване публикувано в "World Journal of Gastroenterology" разглежда действието и ефектите на гъбата Чага върху раковите клетки на черния дроб. Научната статия разкрива, че брезовата гъба предотвратява растежа на раковите клетки, което прави гъбата естествено средство за борба с рака на черния дроб.

Мощен имуностимулатор
Брезовата гъба Чага има антивирусен ефект върху човешката имунна недостатъчност (ХИВ) тип 1. Чага действа благоприятно и когато става въпрос за хепатит С вирус. Брезовата гъба е използвана и като компонент в разраборването на нови антивирусни лекарства.

Бори се с възпалителните процеси
Гъбата Чага е доказан продукт, който се бори с възпаленията. Консумацията на Чага намалява възпаленията породени от улцерозен колит. Брезовата гъба действа противовъзпалително и на дебелото черво.

Полезни свойства на какаовите зърна:

Суровите какаови зърна са незаменима храна - не съдържат захар, но съдържат белтъчини, мазнини, въглехидрати, фибри, желязо, калций, магнезий, витамини В, витамин С и Е и много други полезни съставки.

Какаовото зърно съдържа над 400 вкусови компонента.

Имат специфичен, леко горчив вкус, който прилича малко на кафе. Сложете едно какаово зърно в устата и го задръжте малко, за да се овлажни. Леко го схрускайте. Дъвчете бавно и не бързайте да го гълтате.

Със суровото какао може да излъжете апетита при диета, защото то засища и дълго време не чувствате глад. Друга негова особеност е, че не те кара да ядеш още и още от него, както става с млечния сладък шоколад.

В наши дни е известно, че какаото действа подобряващо на сърдечната функция, помага при гръдна жаба, стимулира храносмилателната и нервната система, подобрява дейността на бъбреците и червата.

Какаото се използва при лечение на анемия, лесна уморяемост, треска, туберкулоза, подагра, бъбречни камъни. Помага дори при сексуална слабост.

Според едни от последните изследвания веществата в какаото забавят стареенето, регулират артериалното налягане, помагат при атеросклероза.

Какаото разширява кръвоносните съдове при здравите хора и при болни със сърдечно-съдови проблеми и диабет.

Притежава силни антиоксидантни свойства. Какаовите съставки забавят окислението на лошия холестерол.

Понижава артериалното налягане, почти толкова добре колкото и медикаментите.

Всички благоприятни действия на какаото се дължат на растителните флавоноиди, които се съдържат в него. Виното, сокът от грейпфрут, боровинковите плодове, зеленият чай и особено какаото са изключително богати на флавоноиди.

Съдържание:

Мляна, сушена гъба Чага (Inonotus obliquus), сурови какаови зърна.

Не съдържа глутен! Не съдържа кофеин!

Хранителна стойност на 100 гр.:

Енергийна стойност: 779 kJ / 190 kcal
Мазнини: 1.1 g
от които наситени мастни киселини: 0.5 g
Въглехидрати: 12.8 g
от които захари: 0.5 g
Белтъчини: 3.6 g
Сол: 0.03 g

Начин на употреба:

Един пакет филър "Чага чай" се залива с 250 мл. Вряща вода. Максималната температура на водата трябва да е 75С.

За най-добър резултат изчакайте между 5 и 7 минути, за да може чаят от сибирска чага да е напълно готов.

Подслажда се по желание. Препоръчително е да използвате натурални подсладители като стевия или кленов сироп.

Опаковка: 24 филтърни пакетчета х 4 гр. (96 гр.)

Производител: Ванда, България