Козметика

Витаголд Байкавир – революция в борбата с вирусите х 30 капсули

арт. № 11780
Възможност за:
Консултация с фармацевт
Проверка на пратката
Връщане до 7 работни дни
Производител: VitaGold

Байкавир съдържа ефективна комбинация от три активни съставки, които едновременно се борят в вирусите и бактериите, повишават имунитета и действат антиоксидантно.

2317лв
В наличност
бр.
Бърза поръчка

Байкавир съдържа ефективна комбинация от три активни съставки, които едновременно се борят в вирусите и бактериите, повишават имунитета и действат антиоксидантно.

Scutellaria baicalensis, познато като Шлемник байкалски, е цъвтящо растение, което се използва в китайската медицина повече от 2000 години, заради своите полезни свойства върху организма. В стандартизирания екстракт от корени на Шлемник байкалски влизат голям брой амино-киселини, етерични масла, флавоноиди, стероли и др. С най-голямо значение и като основен биологично-активен компонент е байкалинът. Редица клинични проучвания показват противовирусната активност на байкалин, като притежава вирусоциден ефект срещу грипен вирус тип А и B и респиратоно синцитиален вирус (RSV), които са сред основните причинители на инфекции. Биологично активния компонент блокира прикрепянето на вируса към клетката-гостоприемник и инхибира вътреклетъчната вирусна репликация. Освен това действа като невраминидазен инхибитор, като възпрепятства освобождаването на новообразувани вирусни частици от инфектираните клетки и предотвратява разпространението на инфекцията. Байкалинът притежава и противовъзпалителни свойства, като подобрява противовъзпалителния отговор чрез подтискане освобождаването на проинфламаторни цитокинини. Притежава антиоксидантна активност и подобрява имунната защита чрез повишаване продукцията на интерферон.

Растението Lonicera japonica, познато още като Орлови нокти, е широко използвано в традиционната китайска медицина. Много настоящи изследвания показват, че стандартизирания екстракт от цвят на орлови нокти притежава редица важни ползи върху много органи и системи в организма. Растението съдържа повече от 140 съединения, сред които флавони, органични киселини, тритерпеноидни сапонини и др. Едно от най-важните изолирани съединения е хлорогенната киселина. Тя има свойството да подпомага работата на дихателната система и да допринася за естествената защитна функция на организма, особено през есенно-зимните сезони и грипни епидемии.

Хлорогенната киселина има клинично-доказани противовирусни свойства срещу грипен вирус тип А и B, като инхбира ензима невраминидаза от повърхността на вируса и намалява активността на вирусния нуклеопротеин, което води до намалена възможност за сглобяване на вирусните частици.

Forsythia suspensа, е познато отдавна в китайската традиционна медицина като полезно средство при редица състояния на организма. Форсития, както още се нарича, е източник на над 230 съединения с различна характеристика и полезно действие. Стандартизираният екстракт от листата и плодовете на форсития притежава противовирусно действие, като намаляват матриксния вирусен протеин (M1), което възпрепятства процеса на формиране на нови вириони, както и до намаляване на вирусния титър. Стандартизираният екстракт от листа и плодове на форсития има свойството да елиминира излишните токсини от организма, спомага за нормална функция на имунната система и притежава мощно антиоксидантно действие, като спомага за неутрализиране действието на свободните радикали върху клетките.

Трите активни съставки в Байкавир елиминират вирусите и бактериите, като:

 • Предотвратяват навлизането на вирусите в организма и блокират тяхното прикрепяне към клетките
 • Блокират вирусното възпроизвеждане на различни етапи
 • Повишават имунния отговор на организма
 • Намаляват изявата на симптоми, свързани с вирусните и бактериалните инфекции
 • Профилактират от вирусно и бактериално заразяване
 • Ускоряват възстановяването
 • Действат антиоксидантно

Байкавир подобрява имунитета на организма, като повишава нивото на Т-лимфоцитите и качеството на алфа-имуноглобулините. Ако химически синтезираните антибиотици и противовирусни средства само убиват бактериите и вирусите, Байкавир допълнително увеличава и имунитета на организма и премахва вътреклетъчните токсини. По този начин борбата с инфекцията се осъществява чрез стимулиране на естествените защитни сили на организма. Тък като Байкавир е напълно естествен продукт, няма странични ефекти, каквито се наблюдават след употреба на конвенционални антибиотици и противовирусни средства.

Широкият спектър на действие на активните съставки в Байкавир определя и други допълнителни ефекти, наблюдавани след дългогодишната употреба на мощната тройна комбинация в Китай:

Притежава противовирусно действие и срещу други вируси, включително Human Adenovirus, Enterovirus 71 и Coxsackievirus

Притежава антимикотично действие, като намалява образуването на биофилм и ДНК синтез на Candida albicans

Притежава антибактериално действие срямо повече от 16 вида бактерии, сред които Staphylococcus aureus, пневмококи, стрептококи, ешерихия коли

При какви състояния е подходящ за прием Байкавир?·

 • Грип и вирусни инфекции
 • Респираторни заболявания (брохит, пневмония)
 • Бактериални и гъбични инфекции
 • Деца с бронхиолит
 • За профилактика в период на чести респираторни инфекции
 • За подсилване на имунитета
 • При често рецидивиращи вирусни инфекции
 • Стомашно-чревни инфекции
 • Лабиален херпес

Състав в една капсула:

Шлемник байкалски (Scutellaria baicalensis – (baicalin – 80%)) – 125 mg

Форсития (Forsythia suspensa – Phillyrin 2%) – 150 mg

Орлови нокти (Lonicera japonica Thunb (chlorogenic acid 5%)) – 125 mg

Начин на употреба и дозировка:

Възрастни и деца над 12 години:

При първи симптоми на инфекция: 5 поредни дни – 3 пъти по 2 капсули (на гладно или най-малко 30 минути преди хранене)

При допълнителна нужда: още 5 дни – 3 пъти по 1 капсула

Деца от 5 до 12 години: 5 поредни дни – 3 пъти по 1 капсула (на гладно или най-малко 30 минути преди хранене)

За профилактика при възрастни и деца над 5 години: 2 капсули веднъж на ден (на гладно или най-малко 30 минути преди хранене)

Опаковка: 30 капсули

Производител: „ВитаГолд“ ЕООД, България