Козметика

Витаголд Калматрикс – витамин D, калций, магнезий и др. х 30 таблетки

арт. № 11778
Възможност за:
Консултация с фармацевт
Проверка на пратката
Връщане до 7 работни дни
Производител: VitaGold

Калматрикс е с високо съдържание на ЦИНК и Витамин D3, които са от огромно значение за превенцията от вируси, особено за превенция срещу най-опасния е момента – коронавирус.

1280лв
В наличност
бр.
Бърза поръчка

Благодарение на новата си матрична формула от витамини и минерали, Калматрикс има благоприятно въздействие върху редица органи и системи, като:

  • Повишава имунитета
  • Допринася за красива коса, кожа и нокти
  • Поддържа здрави костите и зъбите
  • Намалява риска от развитие на остеопороза (при жени след менопауза)
  • Подпомага работата на нервите и сърдечния мускул
  • Подобрява ставната подвижност
  • Набавя необходимите по време на бременност Калций и Магнезий
  • Спомага за заздравяване на костите при рехабилитация след травми
  • Подходящ е при усилени физически натоварвания

Как действат съставките в Калматрикс?

Цинкът е изключително необходим на организма за изграждане на здрава имунна система. По този начин допринася за устойчивост към заболявания, както и за по-бързо възстановяване.

Витамин D намалява риска от грип, пневмония и други дихателни възпаления. Стимулира усвояването на калций от костите, като осигурява здравина и стабилност на костните структури и зъбите. 

Калцият е един от най-изобилстващите минерали в човешкото тяло, като костите и зъбите на човек съдържат 99% от общото количество калций в организма. Калцият е отговорен за здравината на зъбите и костите, провеждането на нервните импулси, активиране на някои ензими, кръвосъсирване, мускулна контракция, транспорт на йони през клетъчни мембрани, регулиране на сърдечната дейност и др. Оптималното количество калций в комбинация с витамин D3 спомага за нормална костна плътност и намалява развитието на остеопороза.

Магнезият също е един от най-разпространените елементи в организма. Той се среща във всички клетки, като допринася за нормална функция на мускулите и нервната система. Освен това, приемът на магнезий намалява стреса и тревожността и подобрява съня.

Витамин B6 има отношение към абсорбцията на калций в организма, като има положително влияние върху имунната и нервната система и стреса.

Състав:

Всяка таблетка съдържа: цинк – 8 mg (препоръчителен дневен прием от 15 мг), витамин D3 – 5 μg (препоръчителен дневен прием 10μg), Витамин B6 – 3 mg, Калций – 377 mg, Магнезий – 144 mg.
С 2 таблетки на ден си набавяте нужното (за ефективна превенция) количество цинк и витамин D.

Начин на употреба и дозировка:

Препоръчва се прием от 1-2 таблетки дневно

Опаковка: 30 таблетки

Производител: „ВитаГолд“ ЕООД, България