Козметика

Витаголд Реставит Макс за стави, кости и движение

арт. № 11776
Възможност за:
Консултация с фармацевт
Проверка на пратката
Връщане до 7 работни дни
Производител: VitaGold

Витаголд Реставит Макс намалява болката и сковаността в ставите, подобрява подвижността и блокира възпалението. Намалява отока и напрежението в ставите.

1272лв
В наличност
бр.
Бърза поръчка

Витаголд Реставит Макс намалява болката и сковаността в ставите, подобрява подвижността и блокира възпалението. Намалява отока и напрежението в ставите.

Витаголд Реставит Макс ускорява възстановяването след травми. Цялостно укрепва организма, като повишава имунитета и устойчивостта към развитие на инфекции

Уникалната комбинация в Реставит Макс води до сигурни резултати при следните състояния:

Остеоартрит и остеоартроза (коксартроза, гонартроза)

Износване на ставните хрущяли

Болки, скованост и оток в ставите

Наличие на шипове в гръбначния стълб и затруднено движение

Дискова херния и дископатия

Състояния след травми и счупвания

Повишено физическо натоварване

Състояния след операции

Понижен имунитет и чести вирусни инфекции

Активни съставки:

Комплекс, изграждащ костно-ставните структури:

Глюкозамин сулфат – 540mg

Хондроитин сулфат – 210mg

Метилсулфонилметан (MСМ) – 50mg

Хиалуронова киселина – 3,2mg

Комплекс, насочен срещу инфекции и болка:

Екстракт от босвелия (65% босвелична киселина) – 50mg

Екстракт от джинджифил – 34mg

Турмерик екстракт (95% куркумин) – 34mg

Витаминно-минерален комплекс:

Витамин C – 42мг

Магнезий – 30mg

Цинк – 1,5mg

Манган – 1,3mg

Бор – 1mg

Витамин D3 – 1,8µg

Витамин К2 – 23µg

RBC комплекс:

Екстракт от гинко билоба (24% флавоноиди, 6%лактони) – 22mg

Екстракт от гроздови семена (95% проантоцианидини) – 10mg

Екстракт от черна боровинка (25% антоциани) – 10mg

Глюкозамин сулфат е основна градивна част на хрущялите, ставните връзки и съединителната тъкан като цяло. Глюкозаминът действа противовъзпалително, облекчава ставните болки и съдейства за изграждането на здрава хрущялна тъкан. Също така стимулира производството на колаген и синовиална течност, като допринася за нормално и безболезнено движение в ставите. Заедно с хондроитин, активно участват в процесите на ставна протекция.

Хондроитинът е компонент на човешката съединителна тъкан, намираща се в хрущялите и костите. Той стимулира метаболизма в хондроцитите (клетките на хрущялната тъкан) и усилва процесите на синтез на колаген и протеогликани – основните структурни елементи на извънклетъчния матрикс. Същевременно с това забавя процесите на разграждане на хрущялната тъкан и допринася за намаляване на болката и възпалението.

МСМ (метилсулфонил метан) е основна градивна единица, съдържаща се в живите организми. Той е естествена форма на органична сяра, който служи за синтезиране на сяросъдържащите аминокиселини серин и метионин. МСМ има силно противовъзпалително и болкоуспокоително действие и спомага за успокояване на спазмите в скелетните мускули, подобрявайки крвообращението им.

Хиалуроновата киселина е един от най-разпространените полизахариди, синтезирани от организма. Благодарение на своята структура, хиалуроновата киселина може да привлича 1000 пъти повече вода от собственото си тегло, като по този начин поддържа оптималния хидробаланс. Свързвайки се с водата, образува вискозна субстанция, която служи като „смазка” и допринася за омекотяване и еластичност на тъканите.  Хиалуроновата киселина се намира в големи количества в съединителната тъкан в човешкото тяло (сухожилия, връзки, хрущяли, кожа, междуклетъчния матрикс, синовиална течност). Тя е изключително важен елемент, тъй като от нея зависи безболезненото и гладкото движение в ставите. Стимулира синтеза на колаген и еластин и има проявено противовъзпалително действие. Също така пренася хранителни вещества до различни ставни структури и изчиства отпадъчните и токсични продукти.

Екстрактът от босвелия съдържа босвелин, което е вещество със силно изразено противовъзпалително действие.

Екстрактът от куркума прави възможна реактивацията на възстановяване на хрущяла с помощта на хондроцити и бързо намалява симптомите, като води до прекратяване процеса на хрущялна дегенерация. Освен това, за екстракта от куркума се знае, че повишава имунитета и защитава организма от чести инфекции.

Многобройни проучвания са доказали ефективността на джинджифила като болкоуспокояващо средство. В проучванията се установява намаляване на болката при пациенти с остеоартрит на колянната става, което е едно от най-честите ставни заболявания.  Освен това, екстрактът от джинджифил подобрява функцията на храносмилателната система, като подпомага усвояването на останалите активни вещества. Полезните ефекти от джинджифил не свършват до тук. Последните години все повече изследвания доказват противовирусното и антибактериалното му действие. Освен, че стимулира имунната система, джинджифила възпрепятства постъпването и прикрепянето на вируси и бактерии и предотвратява разпространение на инфекция. По този начин позволява на организма по-ефективно справяне с честите вирусни и респираторни инфекции, което естествено оказва влияние и на двигателната активност.

Витамин D3 e един от основните витамини, свързан с регулацията на калциевите йони в организма. Отговаря за баланса на калций и фосфор в кръвта и допринася за минерализацията на костите и поддържане на нормална костна плътност

Магнезият участва в клетъчния метаболизъм и енергопроизводството. Той е необходим за продукцията на енергия и участва в активния транспорт на калций и калий през клетъчните мембрани – процес, който е от особено значение за провеждане на нервните импулси, контракцията на мускулите и нормалния сърдечен ритъм.

Витамин К2 има важно значение за минерализацията на костите. Той съдейства за активирането на специфичен белтък (остеокалцин), с помощта на който става свързването и натрупването на калций в костите.

Витамиин С допринася за синтеза и фиксирането на колаген в тялото. Той е силен актиоксидант, който участва в клетъчното дишане и подпомага за нормалното функциониране на имунната система.

Цинкът е важен компонент на някои ензимни системи. Благоприятства за поддържане на нормалното състояние на костите, косата, ноктите, кожата и зрението. Също така, подпомага нормалното протичане на метаболизма на въглехидратите, мастните киселини, витамин А и синтеза на белтъци. Цинкът допринася за защитата на клетките от оксидативен стрес и за нормалната функция на имунната система.

Бор е важен микроелемент, който има значение за метаболизма на калций и магнезий. Подпомага за поддържане на нормална костна маса и подпомага усвояването на ВитаминD.

Манганът участва в изграждането на ставните хрущяли и подпомага поддържането на нормалната здравина на костите. Участва в много ензимни системи, свързани с метаболизма на въглехидратите, белтъците и мазнините. Подпомага абсорбцията на витамините от групата В и на ВитаминС.

Комплексът от витамини и минерали съдържа така важните цинк, витамин D3 и витамин C, които успешно повишават имунитета и се борят с вирусните инфекции. Те се препоръчват за прием в сезон на чести респираторни инфекции, като са едни от най-доказаните естествени средства за борба с инфекциите и последвалите след тях усложнения.

Екстрактът от гинко билоба съдържа голяма разнообразие от биологично активни вещества, които благоприятстват  състоянието на цялата кръвоносна система. Гинко-флавоноидите допринасят за разширяването на най-малките кръвоносни съдове и подпомагат микроциркулацията на кръвта. Екстрактът от гинко билоба допринася за нормалния приток на кислород и хранителни вещества и до ставните тъкани и има изразен антиоксидантен ефект.

 Екстрактът от гроздови семена има благоприятен ефект върху еластичността на стените на кръвоносните съдове и допринася за нормалното функциониране на кръвоносната система.

Екстрактът от черна боровинка съдържа богато съдържание на биологично активни вещества – антоциани, микроелементи, танини, флавоноиди и др. Те имат мощен антиоксидантен ефект, който допринася за неутрализиране действието на свободните радикали. Активните вещества в черната боровинка подпомагат за укрепване на кръвоносните съдове и подпомагат кръвооросяването на тъканите.

Какви са ползите от приема на Реставит Макс?

 • Поддържа здрави ставите и гъвкави хрущялни тъкани и осигурява нормално и безболезнено движение
 • Осигурява оптимално количество от активните вещества в увредените участъци и забавя процеса на хрущялна дегенерация
 • Защитава и подхранва ставния хрущял и подобрява устойчивостта на ставите към натоварвания
 • Ускорява възстановителните процеси и намалява дискомфорта при движение
 • Подпомага дейността на ставите по време на физически натоварвания
 • Спомага за стабилизиране на стените на кръвоносните съдове
 • Има противовъзпалителен и антиоксидантен ефект

Какви са предимствата на Реставит Макс?

 • Реставит Макс съдържа оптимална концентрация от всички необходими съставки за здрави стави
 • Реставит Макс съдържа 4 комплекса от активни съставки, без аналог
 • За разлика от други продукти, Реставит Макс подобрява кръвоснабдяването в зоната на ставите, важно условие за постигане на максимална ефективност
 • Съставките в Реставит Макс са с клинично-доказана ефективност
 • Реставит Макс е безопасен дори и при продължителен прием
 • Реставит Макс е с повече от 12 години опит и лидер в борбата за здрави стави

Начин на употреба и дозировка:

Препоръчва се прием от 1-2 таблетки дневно

Опаковка: 15 и 30 таблетки

Производител: „ВитаГолд“ ЕООД, България