Козметика

Здравница Масло от лавандула, натурално, 50 мл.

арт. № 11731
Възможност за:
Консултация с фармацевт
Проверка на пратката
Връщане до 7 работни дни
Производител: Здравница

Чисто масло от лавандула, добито чрез мацерация. Подходящо за външна и вътрешна употреба. Подпомага работата на нервната система при стрес.

1390лв
В наличност
бр.
Бърза поръчка

Масло от лавандула, натурално

- 100% натурален продукт
- Чисто масло от лавандула, добито чрез мацерация
- Подпомага работата на нервната система при стрес
- Веган продукт

Маслото от лавандула на "Здравница" съдържа висока концентрация на полезни вещества. Маслото е достъпно за орално приложение за разлика от етеричното масло от лавандула, което е с по-голяма концентрация и се използва в ароматерапията.

Ползите от лавандуловото масло са открити преди повече от 2500 години. Поради мощните си антиоксидантни, антимикробни, седативни, успокояващи и антидепресивни свойства, ползите от маслото от лавандула изобилстват както при терапевтична, така и при козметична употреба.

Египтяните използвали лавандулата при мумификация и като парфюм. Когато гробницата на Тутанкамон била открита през 1923 го. е установен слаб аромат на лавандула, който се е запазил след 3000 години.

Римляните използвали лавандулово масло за къпане, готвене и пречистване на въздуха.

В Библията лавандуловото масло е сред ароматите, които се използват за помазване и изцеление.

Днес ползите от масло от лавандула включват:
- Намаляване на тревожността и емоционалния стрес;
- Превенция срещу диабет;
- Подобряване на мозъчната функция;
- Подпомагане за заздравяването на рани и изгаряния;
- Облекчаване на болката;
- Облекчаване на главоболието;
- Подобряване на съня;
- Възстановяване на кожата след акне

Полезни свойства на маслото от лавандула

1. Антиоксидантна защита
Свободните радикали, токсините, химикалите и замърсителите са най-опасният и често срещан фактор за появата на редица болести. Свободните радикали са отговорни за сривовете в имунната система и увреждат нашия организъм.

За щастие има масло от лавандула. Това масло е естествен антиоксидант, който предотвратява появата и преустановява симптомите на редица заболявания. Лавандуловото масло повишава активността на едни от най-мощните антиоксиданти - глутатион и каталаза. Тази засилена активност спомага за предотвратяването и преустановяването на оксидативния стрес.

2. Борба с диабета
Вътрешният прием на масло от лавандула предотвратява повишаването на кръвната захар, предпазва от метаболитни нарушения, спомага за нормализирането на теглото. Директният прием на лавандулово масло също така предотвратява антиоксидантното изчерпване в черния дроб и бъбреците.

3. Подобрява настроението и намалява стреса
Изпиването на няколко капки лавандулово масло облекчава тревожността, предотвратява нарушенията в съня и пази от депресия. Маслото от лавандула няма нежелани странични ефекти и не взаимодейства с лекарствени препарати.

4. Подпомага мозъчната функция
Неврологичните ползи от маслото от лавандула не свършват със способността му да действа при депресия и тревожност. Лавандуловото масло е отлично, естествено средство за борба с болестта на Алцхаймер. Приемът на масло от лавандула може да помогне за предотвратяване на мозъчния оксидативен стрес и да подобри състоянието след когнитивно увреждане.

Лавандуловото масло съдържа антиоксиданти, които действат при неврологични дисфункции като инсулт.

За да поддържата здрава нервна система можете да приемате вътрешно няколко капки лавандулово масло или да го нанасяте локално върху кожата в областта на слепоочията, гърба и врата.

Външна употреба на масло от лавандула

Маслото от лавандула на "Здравница" е подходящо и за външна употреба - чрез директно нанасяне върху кожата или като съставна част на различни козметични продукти.

При изгаряния и порязвания
Маслото от лавандула и известно със своите антимикробни свойства и може да се използва за предотвратяване на различни инфекции и борба с бактериални и гъбични нарушения. Лавандуловото масло ускорява заздравяването при изгаряния, порязвания, ожулвания и рани. Козметичната употреба на масло от лавандула стимулира синтеза на колаген.

Здрава кожа и коса
Локалното използване на масло от лавандула може да подобри симптомите на редица кожни проблеми, включително поражения след алергични реакции, акне и възрастови петна. Лавандуловото масло е чудесно средство против стареене на кожата.

Директното нанасяне или използването на лавандулово масло за направа на домашни шампоани и масло може значително да намали косопада.

Още здравословни ползи от маслото от лавандула:

Маслото от лавандула на "Здравница" е натурален продукт, който действа благоприятно и при:
- Гадене и повръщане;
- Менструални спазми;
- Слънчеви петна;
- Пърхот.

Предназначение:

Маслото от лавандула на "Здравница" е хранителна добавка, която се прилага като помощно средство към хранителния режим, което подпомага работата на нервната система при стрес, спомага за спокоен и отпочиващ сън.

Съдържание:

100% чисто масло от лавандула (Lavandula angustifolia), добито чрез мацерация.

Начин на употреба:

Като хранителна добавка приемайте:
от 2 до 5 капки на ден с вода или храна.

За външна употреба:
нанасяйте директно върху кожата или използвайте като съставна част на кремове, лосиони, маски или други козметични продукти.

Хранителна добавка. Да се съхранява на място недостъпно от деца. Да не се употребява от бременни жени или кърмачки. Да не се превишава препоръчаната дневна доза. Продуктът не е лекарствено средство и не замества разнообразното хранене.

Опаковка: 50 мл.

Производител: Здравница