Козметика

Здравница Масло от облепиха, 60 капсули

арт. № 11724
Възможност за:
Консултация с фармацевт
Проверка на пратката
Връщане до 7 работни дни
Производител: Здравница

Натурално масло от плодовете на облепиха. Отличен източника на Омега-7, каротеноиди и токофероли. Ценен помощник за добро здраве.

1390лв
Изчерпана наличност

Масло от облепиха

- 100% натурален продукт
- Чисто, студено пресовано масло от плодовете на Hippophae rhamnoides L.
- Натурален източник на Омега-7 мастни киселини
- Не съдържа алкохол

Маслото от плодове на облепиха (Hippophae rhamnoides L.) е известно със своите лечебни свойства още от древни времена. Древните народи са използвали млади плодове и листа на облепиха за храна на конете, като по този начин са подобрявали външния вид на животното и здравината на козината. Именно от там идва и латинското наименование на облепихата - Hippophae (Hippo - кон, Phaos - блестящ).

Полезни вещества в маслото от облепиха

Маслото от облепиха на "Здравница" е истинска съкровищница от полезни вещества, които са изключително ценни за здравето на човека. Сред тях са:

- Омега 7, мононенаситени мастни киселини
В нашето масло от облепиха Омега-7 е със съдържание от над 35%.

- Омега 9, мононенаситени мастни киселини
В маслото от облепиха на "Здравница" Омега-9 е със съдържаниe над 26%.

- Омега 6, полиненаситени мастни киселини; Омега 3 полиненаситени мастни киселини.

- Каротеноиди
Каротeноидите са органични пигменти, естествено съдържащи се в растенията и някои други фотосинтезиращи организми като водорасли, някои типове гъби и някои бактерии.

Ярко оранжевият цвят на облепихата се дължи на високото съдържание на каротиноиди. Маслото от облепиха е безспорен лидер в съдържанието на каротиноиди сред всички известни растителни масла.

Каротеноидите са мощен антиоксидант, защитават клетките на тялото от щетите, причинени от свободните радикали. Каротеноидите и по-конкретно бета каротинът също могат да подобрят функцията на имунната система.

Каротеноидите са изключително важни за човешкото здраве. Тези веществяа помагат за превенция на редица заболявания като: СПИН, ангина, астма, катаракта, рак на маточната шийка, цервикална сисплазия, заболявания на сърцето, заболявания на белия дроб, мъжки и женски стерилитет, остеопороза, ревматоиден артрит и др. Каротеноидите са изключително важни за пушачите или хора пристрастени към алкохола, тъй като тези вредни навици разрушават каротеноидите в организма.

- Токофероли
Токоферолите (витамин Е) са най-добрият хранителен антиоксидант, в природата се срещат под различни форми, които се характеризират с различна активност и функции, също така предпазват човешкия организъм от неблагоприятното въздействие на токсичните вещества. Попадайки в организма, концентрираната смес на токофероли се абсорбира активно в стомаха и червата, при което значителна част от веществото прониква в лимфата, където бързо се придвижва към клетките и тъканите.

Регулярният прием на токофероли съществено увеличава живота на клетките и значително повишава тяхната работоспособност, възпрепятства образуваннето на тромби, предпазва от въздействието на токисините и свободните радикали. Токоферолите укпреват сърдечния мускул и заздравяват кръвоносните съдове.

Приложение:

Маслото от облепиха на "Здравница" е ценен помощник при редица здравословни проблеми, сред които:

Сърдечни заболявания:
Редовната употреба на масло от облепиха понижава холестерола, намалява болката в гърдите и подобрява сърдечната функция.

Грип и настинка:
Превантивната консумация на облепихово масло, особено в сезоните с грипни епидемии пречат на настинката да се развие и карат симптомите да изчезнат по-бързо.

Храносмилателни и стомашни проблеми:
Само 1-2 чаени лъжички дневно от маслото от облепиха ще подобрят здравето на стомашно-чревния тракт и ще нормализират процесите на храносмилане. Облепиховото масло има свойствата да регулира апетита и да подобрява скоростта, с която храната преминава от стомаха към червата.

Диализа:
Осем седмична консумация на масло от облепиха помага за отстраняване на отпадъчните продукти от кръвта и предотвратяват сухотата в устата при хора, подложени на диализа.

Високо кръвно налагане:
Едногодишният прием на масло от облепиха може да понижи високото кръвно налягане и да доведе до понижаване на приема на медицински изделия за хипертония.

Цироза:
Продължителната употреба на облепихово масло може да намали чернодробните ензими и други химикали в кръвта, които се наблюдават при хора, страдащи от цироза и други здравословни проблеми на черния дроб.

Проблеми с бъбреците:
Приемът на масло от облепиха в допълнение със стандарната грижа помага за подобряване на апетита и намалява количеството на протеин в урината при хора, страдащи от нефротичен синдром. Облепиховото масло подобрява и симптомите на вагинално изтънаване при постменопаузални жени.

Маслото от облепиха има благоприятно влияние и при:
- Артрит;
- Астма;
- Ангина и кашлица;
- Подагра;
- Киселини в стомаха;
- Висок холестерол;
- Язва на стомаха;
- Нарушения на зрението.

Съдържание:

Чисто, студено пресовано масло от плодовете на облепиха (Hippophae rhamnoides L.)

Помощни съставки: Желатин, глицерин.

Съдържание на дневна доза:

Масло от облепиха - 1500 mg, от които:
- Омега-7: 35.4%
- Омега-6: 26.4%

Физико-химичен състав на 100 ml:

Палмитолеинова киселина: 35.4%
(Омега-7, мононенаситени мастни киселини)
Палмитинова киселина: 34.3%
(наситени масни киселини)
Олеинова киселина: 26.4%
(Омега-9, мононенаситени мастни киселини)
Линолова киселина: 1.8%
(Омега-6, полиненаситени мастни киселини)
Алфа-Линолова киселина: 0.8%
(Омега-3, полиненаситени мастни киселини)

Бета-Каротин (Провитамин А): 28 mg
Каротеноиди: 230 mg
Витамин Е, активен: 230 mg
Токофероли: 304 mg
от които:
- Алфа-Токоферол (α)
- Гама-Токоферол (γ)
- Делта-Токоферол (δ)

Начин на употреба:

Като хранителна добавка приемайте по 2-3 капсули на ден с храна.

Хранителна добавка! Да се съхранява на място недостъпно от деца. Да не се приема от деца. Да не се употребява от бременни и кърмачки. Да не се превишава препоръчаната дневна доза. Продуктът не е лекарствено средство и не замества разнообразното хранене.

Опаковка: 60 капсули

Производител: Здравница