Козметика

Здравница Масло от риган, натурално, 50 мл.

арт. № 11730
Възможност за:
Консултация с фармацевт
Проверка на пратката
Връщане до 7 работни дни
Производител: Здравница

Чисто масло от риган, добито чрез мацерация. Подходящо за външна и вътрешна употреба. Подпомага работата на стомаха, червата и храносмилането.

1690лв
В наличност
бр.
Бърза поръчка

Масло от риган, натурално

- 100% натурален продукт
- Чисто масло от риган, добито чрез мацерация
- Подпомага работата на стомаха, червата и храносмилането
- Веган продукт

Маслото от риган на "Здравница" съдържа висока концентрация на полезни вещества. Маслото е достъпно за орално приложение за разлика от етеричното масло от риган, което е с по-голяма концентрация и се използва в ароматерапията.

Независимо дали се приема вътрешно или външно, маслото от риган има редица полезни свойства за здравето на човека. Маслото от риган на "Здравница" съдържа голямо количество антиоксиданти, което обяснява и антимикробните му свойства.

Маслото от риган съдържа:
- Карвакрол - основно активено вещество в ригановото масло, вид антиоксидант, наречен фенол.
- Тимол - вещества, което подпомага и защитава организма от токсини и се бори с гъбичните инфекции.

Полезни свойства на маслото от риган

1. Борба с бактериите
Благодарение на съдържащия се карвакрол, ригановото масло може да помогне в борбата с някои видове бактерии.

Стафилококите са често срещан тип бактерии, причиняващи стафилококова инфекция. Изследвания доказват, че маслото от риган е изключително ефективен, натурален продукт, който елиминира бактериите Staphylococcus aureus и Staphylococcus epidermidis.

Както вътрешният, така и външният прием на масло от риган помага на човек да използва антибактериалните свойства на този невероятен продукт и по този начин да пребори бактериите.

2. Борба с бактериалния растеж в тънките черва
Маслото от риган може да помогне при борба с хроничните бактериални заболявания като SIBO (бактериален свръхрастеж в тънките черва). Билковите продукти и най-вече тези, които съдържат карвакрол и тимол са много ефективни средство за борба със SIBO.

3. Борба с гъбични инфекции
Съдържащите се полезни вещества в маслото от риган и най-вече тимол подпомагат организма по време на лечение на познатите гъбични инфекции като Кандида.

4. Борба с паразитите в организма
В човешкото тяло живеят много видове паразити. Тези същества използват човешкото тяло като източник на храна като в същото време са носител на зарази и болести. При вътрешен прием, маслото от риган може да помогне за елеминиране на тези паразити, вкл. и червеи в червата.

Външна употреба на масло от риган

Маслото от риган на "Здравница" е подходящо и за външна употреба - чрез директно нанасяне върху кожата или като съставна част на различни козметични продукти.

За заздравяване на рани
Прилагането на масло от риган подпомага за заздравяването на рани, причинени от малки порязвания и ожулвания. Полезните вещества в маслото предотвратяват развитието на бактериални инфекции.

Против насекоми
Външната употреба на масло от риган ефективно предпазва от въшки, насекоми, комари и бълхи. Маслото от риган е често срещана съставка в различни репеленти.

Облекчава болката
Маслото от риган действа обезболяващо и облекчава болката причинена от натъртване или навяхване.

Кожни проблеми
Регулярната външна употреба на масло от риган води до подобряване на състоянието на хора, страдащи от псориазис или различни екземи.

Още здравословни ползи от маслото от риган:

Маслото от риган на "Здравница" е натурален продукт, който действа благоприятно и при:
- Астма
- Бронхит
- Кашлица
- Грип
- Подуване на стомаха
- Артрит
- Главоболие
- Сърдечни проблеми.

Предназначение:

Маслото от риган на "Здравница" е хранителна добавка, която се прилага като помощно средство към хранителния режим, което подпомага работата на стомаха, червата и храносмилането.

Съдържание:

100% чисто масло от риган (Origanum vulgare L.), добито чрез мацерация.

Съдържание на дневна доза:

Масло от риган: 5 ml, осигуряващо:
- Омега-6: 56.4%
- Омега-9: 31.8%
- Палмитинова киселина: 6.5%
- Стеаринов киселина: 3.0%

Начин на употреба:

Като хранителна добавка приемайте:
от 2 до 5 капки на ден с вода или храна.

За външна употреба:
нанасяйте директно върху кожата или използвайте като съставна част на кремове, лосиони, маски или други козметични продукти.

Хранителна добавка. Да се съхранява на място недостъпно от деца. Да не се употребява от бременни жени или кърмачки. Да не се превишава препоръчаната дневна доза. Продуктът не е лекарствено средство и не замества разнообразното хранене.

Опаковка: 50 мл.

Производител: Здравница