Козметика

Здравница Масло от жълт кантарион, чисто, 50 мл.

арт. № 11729
Възможност за:
Консултация с фармацевт
Проверка на пратката
Връщане до 7 работни дни
Подходящ за:: Възрастни Пол: Унисекс Вид продукт: Билков продукт, хранителни добавки Лекарствена форма: Масло Начин на приложение: Перорално
Производител: Здравница Здравни проблеми: Безсъние, Безпокойство, Депресия, Храносмилателни проблеми

Маслото от жълт кантарион най-често се използва при депресия, нервност, умора, загуба на апетит, стомашни и храносмилателни проблеми.

1390лв
В наличност
бр.
Бърза поръчка

Масло от жълт кантарион, чисто

- 100% натурален продукт
- Чисто масло, добито чрез мацерация на Hypericum perforatum L
- Подпомага работата на нервната и храносмилателните системи
- Не съдържа алкохол и разтворители
- Не съдържа ГМО и Глутен
- Веган продукт

Жълтият кантарион е растение с жълти, звездообразни цветчета, което расте в Европа, Северна и Южна Америка, Австралия, Нова Зеландия и Източна Азия. Растените расте в слънчеви, добре дренирани зони и достига 50-100 см. височина.

Маслото от жълт кантарион най-често се използва при депресия или симптоми свързани с настроението като нервност, умора, загуба на апетит и проблеми със съня. Съществуват научни доказателства, че жълтият кантарион е ефективен при лека до умерена депресия.

Маслото от жълт кантарион действа благоприятно и при симптоми на менопауза като горещи вълни и промени в настроението.

Маслото от жълт кантарион може да се използва и като козметично средство. Често използвано е като средство за бързо заздравяване на рани. Използването на масло от жълт кантарион като козметично средство е и рисковано. Това приложение може да причини сериозна чувствителност към слънчева светлина.

Полезни свойства:

Маслото от жълт кантарион съдържа вещества като хиперицин и хиперфорин, които играят важна роля за здравето на нервната система.

Депресия
Депресията може да попречи на страдащия да живее нормален и щастлив живот. Повечето антидепресанти, които се използват за лечение на психологически проблеми имат множество странични ефекти. Поради тази причина все повече хора се обръщат към природата.

Маслото от жълт кантарион действа като алтернатива на химическите антидепресанти. Използва се при лека до умерена депресия. Употребата на масло от жълт кантарион при депресия дава изключително малко странични ефекти в сравнение с лекарствените препарати и поради тази причина е изключително популярен продукт в САЩ и Европа.

Вътрешният прием на масло от жълт кантарион подобрява настроението и намалява нервността и умората свързани с депресията.

Трябва да знаем, че комбинираният прием на жълт кантарион с антидепресанти не е препоръчителен. Комбинацията може да доведе до неблагоприятни последици. Маслото от жълт кантарион не е толкова ефективно при по-тежки форми на депресия.

Тревожност
За много хора състоянието на тревожност може да бъде дори животозастрашаващо. Това в пълна степен важи за хора на средна и напреднала възраст. Тийнеджърите също често страдат от безпокойство.

Вътрешният прием на маслото от жълт кантарион облекчава симптомите на тревожност.

Маслото от жълт кантарион е ценен помощник за борба с безсънието, раздразнителността и хроничната умора, както и за премахване на стресовите хормони от тялото, повишавайки когнитивните функции.

Менопауза
Вътрешният прием на масло от жълт кантарион помага за намаляване на горещите вълни и редица други симптоми свързани с менопаузата.

Химичният състав на маслото от жълт кантарион регулира хормоналния дисбаланс при жените в менопауза, като по този начин намалява промените в настроението.

Стомах, черва и храносмилане
Маслото от жълт кантарион притежава много полезни свойства, от които - противовъзпалително, противомикробно, противоязванто и др. Вътрешният прием на масло от жълт кантарион действа благоприятно при заболявания на храносмилателната система и смущения в храносмилането като язва на стомаха и дванадесетопръстника, остри и хронични гастрити, ентероколити, лошо храносмилане, диария.

Козметична употреба:

Маслото от жълт кантарион трябва да се използва внимателно, когато става въпрос за козметична употреба. Доказано е, че козметичната употреба на масло от жълт кантарион действа благоприятно при:
- Третиране на рани и изгаряния;
- Ухапвания от насекоми;
- Псориазис;
- Облекчаване на мускулната болка;
- Артрит.

Външната употреба на масло от жълт кантарион може да намали болката, причинена от ишиас и фибромиалгия. Маслото действа добре и при спортни травми и наранявания, натъртвания, разтягания на сухожилията и навяхвания.

Противопоказания:

Маслото от жълт кантарион сериозно повишава чувствителността на организма към UV лъчите. При употреба на масло от жълт кантарион избягвайте излагане на слънце или посещение на солариум.

Употребата на масло от жълт кантарион е строго противпоказна при прием на антидепресанти и седативни лекарствени препарати.

Съдържание:

100% чисто масло от жълт кантарион (Hypericum perforatum L), добито чрез мацерация.

Не съдържа алкохол! Не съдържа глутен!

Предназначение:

Хранителната добавка се прилага като помощно средство към хранителния режим, което:
подпомага работата на нервната и храносмилателната система.

Начин на употреба:

Приемайте по 1 ч.л. (5 мл.) на ден с вода или храна.

Опаковка: 50 мл. в тъмна, стъклена бутилка

Производител: Здравница