Козметика

Здравница Псилиум ПроБио, псилиум, пробиотик и инулин, 150 гр.

арт. № 11579
Възможност за:
Консултация с фармацевт
Проверка на пратката
Връщане до 7 работни дни
Производител: Здравница

Псилиум ПроБио на Здравница съдържа люспи от семена на индийски живовляк, инулин от цикория и пробиоктични бактерии Bacillus Coagulans.

1190лв
Изчерпана наличност

Псилиум ПроБио, псилиум, пробиотик и инулин

- 100% натурален продукт
- Продукт на Здравница
- Люспи от индийски живовляк (Pantago Ovata)
- Съдържа пробиотични бактерии Bacillus Coagulans и инулин
- Не съдържа глутен и лактоза! Веган продукт!

Какво е Псилиум?

Псилиум (Psyllium) е естествени влакна (фибри) добити от люспите на семената на растението Plantago ovata, познато повече като индийски живовляк.

Псилиумът отдавна е известен като слабително средство. Всъщност продължителното приемане на люспи от индийски живовляк е полезно за голяма част от организма, вкл. за сърцето и панкреаса.

След смесването с киселоя мляко, вода или друга течност с Псилиум се образува мек гел, който увеличава обема си с до 40 пъти. Този гел има способност да прочиства червата от токсини и други замърсители. По този нчин люспите от семена на индийски живовляк улесняват и подпомагат правилното функциониране на стомашно-чревния тракт.

Пробиотични бактерии Bacillus coagulans

Пробиотичните бактерии са в състояние на издържат на неблагоприятни въздействия на околната среда. Bacillus coagulans оцеляват в киселинната стомашна среда за разлика от млечно-киселите бактерии Lactobacillus.

Пробиотичните бактерии Bacillus coagulans се препоръчват за хора, които често страдат от диария или при честа употреба на антибиотици. Бактериите подобряват храносмилането и действат благоприятно при заболявания като колит или болест на Крон. Приемът на Bacillus coagulans повишава имунната система и води до намаляване на количеството на вредните бактерии в организма.

Инулин

По своят същност инулинът е резервен полизахарид, което означава, че представлява временен запас от въглехидрати. Поради тази причина той се употребява като заместител на захарозата в ястията на болните от захарен диабет.

Инулинът има и редица други ползи за здравето. Той е устойчив на процеса на храносмилането в стомаха и тънкото черво – той преминава през тялото, без да се смила в горната част на храносмилателния тракт, достигайки непокънат до дебелото черво.

Инулинът подобрява липидната обмяна – фосфолипиди, холестерол и триглицериди. Това помага за предпазването от сърдечно-съдови заболявания и облекчава последиците от вече настъпили такива.

Инулинът активира цялостната работа на кръвоносната система и помага за по-бързото извеждане на тежки метали от организма. Инулинът ускорява извеждането и на плаки и непреработена храна, помага при запек и диария.

Полезни свойства:

Отлично средство при запек
Псилиумът е натурално средство при запек и проблеми с червата. При прием на псилиум той преминава през червата като ги прочиства и улеснява тяхната проходимост. Люспите от семена на индийски живовляк не предизвикват газове, като същевременно подобряват храносмилането. Консумацията на псилиум е изчключително полезна за хора страдащи от синдрома на Крон (лениви черва).

За здрав стомах и черва
Редовният прием на фибри чрез консумацията на псилиум подобрява работата на стомашно-чревния тракт, метаболизма, полезен е за борба с лошия холестерол. Още когато попаднат в устата, фибрите удължават процеса на дъвчене и забавят храненето.

Редовната консумация на люспи от семена на индийски живовляк активизира и поддържа силата на чревната мускулатура и така помага за нормализиране на флората, улеснява изхождането, предотвратявайки образуването на хемороиди.

Семената на индийския живовляк абсорбират водата, почистват стените на дебелото черво и помагат за извеждането на токсини от организма.

Холестерол и кръвна захар
Люспите от семената на индийски живовляк могат да повлияят положително холестерола като спомагат за елеминирането му от организма. Растителните фибри могат да подобрят контрола върху кръвната захар при диабет ІІ тип.

Отличителни качества:

Естествените разтворими влакна (фибри) от псилиум действат благоприятно при:
- Рак
- Колит
- Запек
- Диабет
- Диария
- Хемороиди
- Сърдечни проблеми
- Хипертония
- Синдром на раздразнените черва
- Камъни в бъбреците
- Пептична язва
- ПМС

Съдържание:

Псилиум (люспи от семена на индийски живовляк - Plantago Ovata), Инулин от цикория, Bacillus coagulans пробиотични бактерии.

Не съдържа глутен! Не съдържа лактоза! Веган продукт!

Начин на употреба:

2 чаени лъжички (5 гр.) на ден. Приемайте в комбинация с кисело мляко, сок или друга течност. Разбърква се и се консумира веднага. Може да се добавя към различни ястия и коктейли.

Може да се приема от деца над 6 год. Максимална дневна доза за деца - 1 ч.л. на ден.

Подходящ за продължителна употреба.

Опаковка: 150 гр.

Производител: Здравница