Козметика

Байер Аспирин Ултра 500 мг.

арт. № 11748
Възможност за:
Консултация с фармацевт
Проверка на пратката
Връщане до 7 работни дни
Подходящ за:: Възрастни Пол: Унисекс Вид продукт: лекарство без рецепта Лекарствена форма: таблетки Начин на приложение: Перорално
Производител: BAYER Здравни проблеми: Болка, Болки в ставите и мускулите, Висока температура, Грип, Настинка

Аспирин Ултра съдържа ацетилсалицилова киселина, която облекчава болката и понижава температурата. Осигурява бързо облекчаване на болката, което се дължи на бързо разтваряне и бързо усвояване на ацетилсалицилова киселина.

377лв
В наличност
Брой таблетки в опаковка:
970 лв бр.
Бърза поръчка

Аспирин Ултра съдържа ацетилсалицилова киселина, която облекчава болката и понижава температурата. Осигурява бързо облекчаване на болката, което се дължи на бързо разтваряне и бързо усвояване на ацетилсалицилова киселина.

Аспирин Ултра е аналгетично и антипиретично лекарство и спада към групата на противовъзпалителните лекарствени продукти.

Аспирин Ултра е показан за облекчение на симптомите при главоболие, зъбобол, болки в гърлото, менструални болки, болки в мускулите и ставите, болки в гърба, лека артритна болка.

При простуда или грип за симптоматично лечение на болка и повишена телесна температура.

Забележка:
Поради риск от синдрома на Рей (заболяване, което засяга мозъка и черния дроб и протича с животозастрашаващи симптоми), ацетилсалицилова киселина не бива да се дава на деца или юноши с фебрилни състояния, освен ако това не е изрично предписано от лекар или ако други терапевтични мерки са се оказали неефикасни (вж. точка 2).

Не бива да вземате Аспирин Ултра продължително време (повече от 3 дни) или в големи дози, без да сте се консултирали предварително с Вашия лекуващ лекар или стоматолог.

Ако след 3 дни не се чувствате по-добре или състоянието Ви се влоши, трябва да потърсите лекарска помощ.

Дозировка и начин на употреба: Винаги приемайте това лекарство точно както е описано в тази листовка или както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Препоръчителната доза е:
Възрастни: 1 - 2 таблетки като еднократна доза, която при необходимост може да се повтаря на интервали от 4-8 часа. Максималната дневна доза от 4 g не бива да се надвишава.

Употреба при деца и юноши
Дозировката при деца да бъде след консултация с лекар.

Дозата трябва да се намали или интервалът между дозите да се увеличи при пациенти с нарушена чернодробна или бъбречна функция.

Начин на приложение
За перорално приложение.
Вземете таблетката с една чаша вода, за предпочитане веднага след хранене.
Делителната черта е само за улесняване на счупването, ако Ви е трудно да погълнете цялата таблетка.

Състав:

- Активното вещество в Аспирин Ултра е: ацетилсалицилова киселина (acetylsalicylic acid). Една обвита таблетка съдържа 500 mg ацетилсалицилова киселина.
- Другите съставки са: колоиден безводен силициев диоксид, безводен натриев карбонат, карнаубски восък, хипромелоза, цинков стеарат.

Опаковка: 8 или 20 таблетки

Производител: Bayer Bitterfeld GmbH, Германия.

Преди употреба прочетете листовката!!!

Разгледайте и другите продукти от категория Болкоуспокояващи.
Ако имате нужда от съвет може да се консултирате с квалифициран магистър фармацевт, който ще ви помогне в избора!
Абонирайте се за нашия бюлетин, за да научавате първи актуалните промоционални предложения и интересни новини.