Козметика

Bromeact Anti-Inflammatory Formula / Бромелаин, босвелия, жълта комунига, 30 капсули

арт. № 15938
Възможност за:
Консултация с фармацевт
Проверка на пратката
Връщане до 7 работни дни
Подходящ за:: Възрастни Пол: Унисекс Вид продукт: хранителни добавки Лекарствена форма: Капсули Начин на приложение: Перорално
Производител: Doctor's Formulas Здравни проблеми: Артрит, Артроза, Болки в ставите и мускулите, Скованост, изтръпване
Bromeact Anti-Inflammatory Formula допринася за поддържане на нормалното състояние на ставите и опорно-двигателния апарат.
1650лв
В наличност
бр.
Бърза поръчка
"Bromeact Anti-Inflammatory Formula / Бромелаин, босвелия, жълта комунига, 30 капсули, е хранителна добавка на Doctor's Formulas. Продуктът има мощно противовъзпалително действие и подпомага защитните функции на имунната система. Хранителната добавка съдържа висока концентрация от ензима бромелаин, извлечен от ананас в комбинация с екстракт от Босвелия (Boswellia serrata) и кумарин.

Благодарение на състава си, противовъзпалителната формула Bromeact увеличава производството на простагландини с противовъзпалително действие, инхибира 5-липоксигеназата (възпалителен ензим), повишава протеолитичната активност на макрофагите и подобрява вазоконстрикциoнния капацитет, намалявайки отока и болката. Хранителната добавка има благоприятен ефект върху възпалителни състояния с различен произход, които засягат различни органи и системи в тялото.

Свойства на активните съставки:

· Бромелаин

Бромелаинът е ензим, който подпомага смилането на протеини. Той се нарича още протеолитичен ензим. Добива се от стъблото, плодовете и сока на растението ананас. Бромелаинът има вековна история на употреба в народната медицина в района на Централна и Южна Америка.

Бромелаинът съдържа химикали, които пречат на туморните клетки да се мултиплицират и забавят съсирването на кръвта. Използва се при различни състояния, включително болка и оток в крайниците, храносмилателни проблеми, скованост в ставите, остеопороза и сърдечно-съдови заболявания.

Бромелаинът:

Ø повишава производството на простагландини с противовъзпалително действие;

Ø инхибира трансформацията на кининоген в кинин;

Ø стимулира PGE1 (селективно инхибира натрупването на тромбоцити и следователно коагулацията на кръвта);

Ø развива фибринолитично действие във взаимодействие с липоксигеназата чрез плазминогена (увеличава производството на плазмин);

Ø разгражда фибриновите съсиреци (фибринолиза), като в същото време забавя създаването на локален оток.

· Босвелиева киселина

Босвелиевата киселина е древно билково лекарствено средство, използвано в Аюрведа за лечение на кашлица, настинка, бронхит, бронхиална астма, диспнея и диария. Настоящите клинични проучвания показват, че босвелия има терапевтичен потенциал в съвременната медицинска практика.

Босвелиевата киселина:

Ø селективно инхибира 5-липоксигеназата и блокира синтеза на левкотриени B4 (рецептор на фазата на хронично възпаление), както и левкотриени C4, D4, E4 (рецептори на фаза на остро възпаление);

Ø не оказва влияние върху синтеза на гастропротективни простагландини, както се случва с нестероидните противовъзпалителни средства;

Ø оказва влияние върху развитието на полиморфонуклеарните левкоцити, както и освобождаването на протеолитични ензими.

· Кумарин

Кумарините са естествени биоактивни съединения, които имат противовъзпалителни, антикоагулантни, антибактериални, противогъбични, антивирусни, противоракови, антихипертензивни, противотуберкулозни, антиконвулсивни и антихипергликемични фармакологични действия. Известни са и със своите антиоксидантни и невропротективни свойства.

Кумаринът:

Ø действа в лимфната система и има способността да стимулира протеолитичното действие на макрофагите;

Ø намалява катаболизма на катехоламини (адреналин) на съдово ниво и допринася за способността на капилярите да се свиват; в резултат на това се намалява подуването и болката.

Doctor's Formulas е бързо развиваща се гръцка компания, която предлага висок клас натурални продукти, насочени към различни здравословни проблеми. Хранителните добавки са разработени посредством липозомна технология на капсулиране - високотехнологичен метод, осигуряващ оптимално усвояване на активните съставки.

· Какво представлява технологията за липозомно капсулиране?

Липозомното капсулиране е технология от ново поколение. При този процес активните вещества се капсулират в липозоми (липидни сфери). Липозомната стена наподобява клетъчната мембрана. Благодарение на този факт се постига трансфер на активното вещество от сърцевината на липозома до сърцевината на клетката. Тази технология предлага най-високата степен на абсорбция на вещества, позната до момента на науката. Чрез липозомното капсулиране се доставят ценни хранителни вещества до определени тъкани, органи и системи, без да се засягат други части на тялото. Две важни предимства на тази технология са биосъвместимостта и биоразградимостта.

Защо да изберем липозомни хранителни добавки?

Ø доставят ценни хранителни вещества на клетъчно ниво;

Ø притежават висока бионаличност;

Ø осигуряват продължително освобождаване на активното вещество;

Ø предлагат висока усвояемост от организма.

Съставки: (в 1 капс.) дн.доза

Бромелаин 100 mg 100 mg

2500 GDU, от стебло на ананас /Ananas comosus L. Merr/

Босвелия 100 mg 100 mg

/Boswellia Serata/ екстракт

65% босвелиеви киселини 65 mg 65 mg

Жълта комунига 50 mg 50 mg

/Melilot/ екстракт, 20% кумарин

Желатин, малтодекстрин, магнезиев стеарат.

Приложение: Допринася за поддържане на нормалното състояние на ставите и опорно-двигателния апарат.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 1 капсула.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Doctor’s Formulas, In Touch Health Co LTD, Атина, Гърция"