Козметика

Екзодерил крем

арт. № 11825
Възможност за:
Консултация с фармацевт
Проверка на пратката
Връщане до 7 работни дни
Производител: SANDOZ

Екзодерил е комплексно решение при гъбични инфекции. Екзодерил крем убива, а не просто спира развитието на гъбичните инфекции, причинени от дерматофити, на които се дължат по-голяма част от случаите на гъбични инфекции по кожата и ноктите.

1180лв
В наличност
Опаковка в грамове:
1800 лв бр.
1180 лв бр.
Бърза поръчка

Екзодерил e комплексно решение при гъбични инфекции

Екзодерил предлага гама от продукти за комплексно решение при гъбични инфекции. Екзодерил крем e лекарствен продукт, съдържащ активното антимикотично вещество – нафтифинов хидрохлорид.

Екзодерил крем е активен срещу основните причинители на гъбични инфекции: дерматофити, дрожди и плесени.
Нафтифин в Екзодерил крем убива, а не просто спира развитието на гъбичните инфекции, причинени от дерматофити, на които се дължат по-голяма част от случаите на гъбични инфекции по кожата и ноктите. Нафтифин в Екзодерил крем е ефективен и срещу дрожди като Candida albicans, и плесени.
Прилагането на Екзодерил крем до 2 седмици след премахване на инфекцията помага да се предотврати повторно гъбично инфектиране.
Екзодерил крем е бял, с гладка или леко гранулирана текстура за външно приложение.

Екзодерил има тройно действие:

Антимикотично (убива гъбичките)
In vitro нафтифин има главно фунгициден ефект върху дерматофитите и Aspergillus species и, в зависимост от щама, главно фунгицидно или фунгистатично действие спрямо дрождите.

Антибактериално
Нафтифин има и антибактериална активност срещу различни Gr (+) и Gr (-) микроорганизми, които често възникват при гъбични инфекции.

Противовъзпалително (бързо облекчава сърбежа)
При клиничната употреба нафтифин е показал вътрешна противовъзпалителна активност, която води до бързо облекчаване на симптомите на възпаление и особено на сърбежа.

Приложение:

Екзодерил се прилага само веднъж дневно директно върху засегнатия участък поради добрата си пенетрация и дълго поддържане на антимикотични концентрации в различните слоеве на кожата. Областта, върху която се нанася, трябва да бъде почистена и подсушена внимателно преди да се нанесе разтворът или кремът.

Лечението с Екзодерил крем трябва да продължи при същата доза поне две седмици след премахване на инфекцията, за да се предотврати повторната й поява (реинфекция), което да доведе до трайни резултати от лечението.

Екзодерил крем трябва да се нанася неразреден и без да се смесва с други продукти за външна употреба, тъй като понижаването на концентрацията на активното вещество може да намали неговата ефикасност.

Опаковки: Екзодерил крем 15 g и 30 g

Удобни икономични опаковки при: третиране на повече от един засегнат нокът/участък, при инфекции, изискващи продължителна терапия, при гъбични инфекции, засягащи по-големи площи

Производител: Sandoz