Козметика

Екзодерил разтвор за нокти

арт. № 11826
Възможност за:
Консултация с фармацевт
Проверка на пратката
Връщане до 7 работни дни
Производител: SANDOZ

Екзодерил разтвор e комплексно решение при гъбични инфекции по ноктите.

1255лв
В наличност
Опаковка в милилитри:
1255 лв бр.
2300 лв бр.
Бърза поръчка

Екзодерил разтвор e комплексно решение при гъбични инфекции по ноктите.

Екзодерил предлага гама от продукти за комплексно решение при гъбични инфекции. Екзодерил разтвор e лекарствен продукт, съдържащ активното антимикотично вещество – нафтифинов хидрохлорид.

Екзодерил разтвор е активен срещу основните причинители на гъбични инфекции: дерматофити, дрожди и плесени.
Нафтифин в Екзодерил разтвор убива, а не просто спира развитието на гъбичните инфекции, причинени от дерматофити, на които се дължат по-голяма част от случаите на гъбични инфекции по кожата и ноктите. Нафтифин в Екзодерил разтвор е ефективен и срещу дрожди като Candida albicans, и плесени.
Прилагането на Екзодерил разтвор до 2 седмици след премахване на инфекцията помага да се предотврати повторно гъбично инфектиране.
Екзодерил разтвор е бистър, безцветен до бледожълт разтвор за външно приложение.

Екзодерил има тройно действие:

Антимикотично (убива гъбичките)
In vitro нафтифин има главно фунгициден ефект върху дерматофитите и Aspergillus species и, в зависимост от щама, главно фунгицидно или фунгистатично действие спрямо дрождите.

Антибактериално
Нафтифин има и антибактериална активност срещу различни Gr (+) и Gr (-) микроорганизми, които често възникват при гъбични инфекции.

Противовъзпалително (бързо облекчава сърбежа)
При клиничната употреба нафтифин е показал вътрешна противовъзпалителна активност, която води до бързо облекчаване на симптомите на възпаление и особено на сърбежа.

Екзодерил крем и Екзодерил разтвор са локални антимикотици и могат да бъдат алтернатива или допълнително лечение за пациенти, които имат непоносимост или са изградили резистентност към перорални антимикотици.


Екзодерил крем и Екзодерил разтвор са лекарствени продукти без лекарско предписание за възрастни. Съдържат нафтифинов хидрохлорид. Преди употреба прочетете листовката

 

Приложение:

Екзодерил разтвор се прилага само веднъж дневно директно върху засегнатия участък поради добрата си пенетрация и дълго поддържане на антимикотични концентрации в различните слоеве на кожата. Областта, върху която се нанася, трябва да бъде почистена и подсушена внимателно преди да се нанесе разтворът или кремът.

Лечението с Екзодерил разтвор трябва да продължи при същата доза поне две седмици след премахване на инфекцията, за да се предотврати повторната й поява (реинфекция), което да доведе до трайни резултати от лечението.

Екзодерил разтвор трябва да се нанася неразреден и без да се смесва с други продукти за външна употреба, тъй като понижаването на концентрацията на активното вещество може да намали неговата ефикасност.

Опаковки: Екзодерил разтвор (10 ml и 20 ml).

Удобни икономични** опаковки при:

третиране на повече от един засегнат нокът/участък

при инфекции, изискващи продължителна терапия

при гъбични инфекции, засягащи по-големи площи

Производител: Sandoz