Козметика

Екзотербин лечебен лак за нокти 3,3мл

арт. № 16023
Възможност за:
Консултация с фармацевт
Проверка на пратката
Връщане до 7 работни дни
Подходящ за:: Възрастни Пол: Унисекс Вид продукт: лекарство без рецепта Лекарствена форма: лак Начин на приложение: външно
Производител: SANDOZ Здравни проблеми: Гъбички
Екзотербин се използва при възрастни за лечение на лека до умерена гъбична инфекция на ноктите.


3636лв
В наличност
бр.
Бърза поръчка
Екзотербин съдържа активното вещество тербинафин, което е от групата лекарства, наречени противогъбични средства. Това лекарство убива множество видове гъбички, които могат да причинят инфекция на ноктите.

Екзотербин се използва при възрастни за лечение на лека до умерена гъбична инфекция на ноктите.

1. Лека: инфекцията започва от предния ръб на нокътя, като засяга до една четвърт от повърхността на нокътя.
2. Умерена: инфекцията започва от предния ръб на нокътя, като засяга до половината от повърхността на нокътя.
3. Тежка: инфекцията силно засяга повърхността на нокътя, и/или включва площ близо до живеца. Ако инфекцията изглежда като показаната на изображение 3, трябва да се консултирате с лекар.

Трябва да се консултирате с лекар, ако състоянието на ноктите Ви не се подобрява или се влоши след период на лечение от 6 месеца за нокти на ръката и 9 до 12 месеца при нокти на крака.

Инструкции за употреба:
Стъпка 1: Преди да приложите Екзотербин, отстранете лака за нокти или друг козметичен продукт от ноктите и кожата около тях.
Стъпка 2: Почистете внимателно и изсушете засегнатата повърхност.
Стъпка 3: Отвъртете капачката на бутилката.
Стъпка 4: Потопете апликатора в лака за нокти.
Стъпка 5: Като използвате апл и като ра, приложете Екзотербин като тънък слой върху цялата засегната повърхност на засегнатия нокът, до 5 mm от околната кожа, и ако е възможно, под ъглите на нокътя, както и върху кожата под нокътя.
Стъпка 6: Изчакайте около 30 секунди, докато лакът изсъхне напълно, преди да вършите каквото й да е друго.
Стъпка 7: Затворете плътно бутилката.

Третираните нокти не трябва да се мият или мокрят поне 6 часа. Затова се препоръчва лечебният лак да се прилага вечер, преди лягане, след баня. След като измине 6-часовият период, можете да извършвате обичайните си хигиенни процедури.

Не е необходимо Екзотербин да се отстранява със специален разтворител. Той може лесно да се отстрани чрез измиване на ноктите с вода. Не е нужно изпиляване на лака.

Продължителност на лечението

През първите 4 седмици, нанасяйте Екзотербин върху засегнатите нокти веднъж дневно. След този период, нанасяйте Екзотербин веднъж седмично.

Лечението трябва да продължи, докато лекуваният нокът се изчисти и неговият вид значително се подобри. В някои случаи може да е необходимо допълнително лечение с перорални средства.
По принцип, продължителността на лечение на ноктите на ръцете е около 6 месеца, като лечението на ноктите на краката е около 9 до 12 месеца.

Състав:
Активното вещество е тербинафин. Един милилитър от лечебния лак за нокти съдържа тербинафинов хидрохлорид (terbirtafme hydrochloride), еквивалентен на 78,22 mg тербинафин.
Другите съставки са етанол (96%), хидроксипропилхитозан и пречистена вода.

Опаковка: 3,3мл

Производител: Sandoz