Козметика

ELUDRIL GUMS ежедневна вода за уста 500мл

арт. № 14331
Възможност за:
Консултация с фармацевт
Проверка на пратката
Връщане до 7 работни дни
Тип продукт: вода за уста Подходящ за:: Възрастни Пол: Унисекс Вид продукт: козметичен продукт Начин на приложение: Перорално
Производител: Pierre Fabre Марка: Eludril Здравни проблеми: Кариес, Хигиена
ELUDRIL GUMS е ежедневна вода за уста, предназначена за употреба след измиване на зъбите с четка и паста. Допринася за възстановяване на ежедневния комфорт на венците.
1634лв
В наличност
бр.
Бърза поръчка
ELUDRIL GUMS е предназначена за хора с чувствителни венци, изпитващи дискомфорт при четкане, както и за тези, които бих искали да подобрят ефикасността на миенето на зъби –  намаляване количеството на зъбна плака и по този начин да се погрижат за доброто състояние на венците.

ELUDRIL GUMS е готов за употреба разтвор, без съдържание на алкохол. Със свеж ментов вкус.

Бутилката на вода за уста ELUDRIL GUMS е произведена от 100% рециклирана PET пластмаса.


Предимства на продукта

Ефикасно антиплаково действие в продължение на 12 часа
Успокоява чувствителните венци
Готов за употреба разтвор
Без съдържание на алкохол
Свеж ментов вкус
Допълва миенето на зъби с четка и паста


Мнението на специалиста

За да се възвърне комфорта на венците, е от съществено значение да се намали количеството на зъбна плака, основна причина за раздразнението на венците. Антиплаковият ефект, който се осигурява от действието на активните агенти 0.05% O-Cymen-5-ol и Евгенол показва значително редуциране на нивата на зъбна плака след 22 дни употреба на продукта. Същевременно е осигурена 12-часова защита спрямо натрупването и съзряването на нов плаков биофилм.

Съставките с успокояващо действие във вода за уста ELUDRIL GUMS са с доказана ефикасност: калиев глициризинат (100% натурален екстракт от женско биле) и евгенол (100% натурален екстракт от карамфил).Ежедневна вода за уста ELUDRIL GUMS е с приятен свеж ментов вкус.


Състав

O-Cymen-5-ol (антиплаково действие): 0.05%.

Potassium glycyrrhizinate (успокояващо действие): 0.1%.

Eugenol (антиплаково и успокояващо действие): 0.01%.

Начин на употреба

Сутрин и вечер след измиване на зъбите с четка и паста изплакнете с 15ml от готовия за употреба разтвор в продължение на 30 секунди. Да не се поглъща. Да не се изплаква с вода след това. Да не се използва от деца под 12 годишна възраст.


Резултати

Клинично проучване, проведено с 42 участника (34 възрастни и 12 деца над 12-годишна възраст) изследва ефекта на употребата на вода за уста ELUDRIL GUMS след измиване на зъбите (използват се 15 ml от продукта за изплкване 2 пъти дневно в продължение на 30 секунди) в продължение на 3 седмици.

Резултати:

- значително намаление на признаците на раздразнение на венците 56%;

- значително намаление на количеството на зъбна плака с 43%;

- при 98% от участниците след 3 седмична употреба на продукта венците са по – здрави, по – устойчиви и по – защитени. В допълнение, 95%от участниците описват венците си като успокоени;

- 100% от участниците харесват свежия вкус на вода за уста ELUDRIL GUMS.

Обем: 500 мл.

Производител: Pierre Fabre