Козметика

Майра, Натурално българско розово масло, 5 мл.

арт. № 11924
Възможност за:
Консултация с фармацевт
Проверка на пратката
Връщане до 7 работни дни
Производител: Майра Ойлс

Розовото масло се получава при преработката на розов цвят чрез водно-парна дестилация. Маслото притежава несравним аромат и деликатна нежност.

18800лв
В наличност
бр.
Бърза поръчка

Розата винаги е била символ на красота, младост и здраве. Това царствено растение заема специално място в сърцата на хората от древността до наши дни и е в основата на романтични истории, легенди и разкази, които вълнуват и днес. Несравнимият аромат, деликатната нежност и необикновените качества на този дар от природата носят усещане за лукс и радост.

България е едно от малкото места в света, които са облагодетелствани с перфектни условия за отглеждане на маслодайна роза. В периода от 1880-1940 г. маслодайната роза се е отглеждала успешно в много части на страна, като Пещера, Брацигово, Берковица, Севлиево, Троян, Видин, Преслав, Котел и др.

Розовото масло се получава при преработката на розов цвят чрез водно-парна дестилация. То е лесно подвижна прозрачна течност с жълт до жълтозелен, кехлибарен цвят и характерен розов мирис. То съдържа следните макрокомпоненти: цитронелол, гераниол, нерол, нормални парафинови въглводороди и др.

Ароматерапията с розово масло намалява нивото на кортизол (хормона на стреса) и има положително въздействие при депресивни състояния. Розовото масло намира приложение при масажи, бани, компреси, инхалации. Употребява се при стрес, страхови състояния, депресии, нервно напрежение, безсъние, кошмари при сън, главоболие, високо кръвно налягане, аритмия, нарушение в кръвообращението, стомашна язва на нервна основа, нередовна менстурация, вътрешни и външни инфекции, афти, дерматози, кожни изгаряния и рани, лъчево кожно изгаряне и стареене на кожата, кашлица, сенна хрема, възпаления и абцеси на дихателните пътища. Съдейства за бърза аклиматизация, подмладява кожата. Класифицира се като най-силния афродизиак.

Розовото масло преди всичко е благоуханно удоволствие за сетивата. В миналото достъпно само за висшите слоеве на обществото, днес то е в основата на най-елитните продукти на световните козметични и парфюмерийни компании.

Съдържание:

Rosa Damascena Flower Oil, Citronellol, Geraniol, Linalool, Eugenol.

Начин на употреба:

За масаж на тяло: 1-2 капки в 50 мл. базово масло.

За ароматерапия: 2-3 капки в изпарител.

Внимание! Силно концентриран продукт! Да не се използва неразреден! Да не се използва от бременни и деца.

Да се избягва контакт с очите. При попадане в очите измийте обилно с вода. Преди употреба направете тест за чувствителност! При наличие на обрив или зачервяване не използвайте продукта!

Опаковка: 5 мл.

Производител: Майра Ойлс